Κουκουλοφόροι έσπασαν τράπεζες και επιτέθηκαν σε καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Καταδρομική επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων σημειώθηκε στις 10 το πρωί της Πέμπτης σε δύο τράπεζες, στην πλατεία Κάνιγγος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έσπασαν τις τζαμαρίες των δύο τραπεζών και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Παράλληλα, επίθεση σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά από ομάδα αγνώστων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, που εισέβαλε σε αίθουσα διδασκαλίας και ενώ ήταν σε εξέλιξη μάθημα με καθηγήτρια την Μαίρη Μπόση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι περιέλουσαν με μπογιές την κ. Μπόση και της είπαν πως όταν ξανάρθουν «θα πάθει χειρότερα».

Μαίρη Μπόση: Δεν με χτύπησαν

Λίγη ώρα μετά την επίθεση, η Μαίρη Μπόση μίλησε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6. Όπως είπε, οι εισβολής δεν τη χτύπησαν. Έκανε λόγο για μια από τις συνηθισμένες επιθέσεις.

«Δεν με χτύπησαν, ευτυχώς δεν χτύπησε κανείς. Η αίθουσα έγινε χάλια με τις μπογιές και χρειάστηκε να διακόψουμε το μάθημα. Ήταν μια μικρή ομάδα που εισέβαλε, δεν μας είπαν ποιοι ήταν, ήταν μία από τις συνηθισμένες επιθέσεις», τόνισε.

ΣΥΡΙΖΑ, υπ. Παιδείας καταδικάζουν την επίθεση σε καθηγήτρια στο ΠΑ.ΠΕΙ

Την εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και την επίθεση στην καθηγήτρια Μαίρη Μπόση καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους ο ΣΥΡΙΖΑ και το υπ. Παιδείας.

«Η επίθεση στην καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μαίρη Μπόση, είναι απολύτως καταδικαστέα. Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στρώνουν τον δρόμο σε λογικές αυταρχισμού και ιδιωτικοποίησης», αναφέρεται χαρακτηριστικά από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας καταδικάζει την εισβολή κουκουλοφόρων σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την επίθεση εναντίον της καθηγήτριας Μαίρης Μπόση την ώρα της διδασκαλίας.

«Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνία ούτε στον πανεπιστημιακό χώρο» υπογραμμίζεται.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ