Κοριτσάκι μόλις 13χρονών γέννησε το μωρό της στο Αλεξάνδρα

Αντιμέτωπο με ένα πρωτόγνωρο περιστατικό βρέθηκε το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Λαυρίου την περασμένη Τρίτη, όταν εμφανίστηκε ένα κοριτσάκι μόλις 13 ετών που ήταν ετοιμόγεννο και είχε προχωρημένες ωδίνες!

Εφημερεύοντες γιατροί και μαία παρείχαν ψύχραιμα και με ενδεδειγμένες κινήσεις την απαραίτητη βοήθεια στη 13χρονη Ελληνίδα, η οποία διακομίστηκε στο Μαιευτήριο «Αλεξάνδρα» και λίγο αργότερα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο βρέφος!

Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας σχολίασε στην ιστοσελίδα του για την ανήλικη, που ίσως καταγράφηκε ως η νεότερη Ελληνίδα μητέρα:

«Με βάση τις στατιστικές, ο μέσος όρος ηλικίας της εγκυμοσύνης φαίνεται ότι αυξάνει λόγω της χειραφέτησης των γυναικών. Υπάρχουν και εξαιρέσεις. Μία τέτοια εξαίρεση είχαμε την 27/03/2018 στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου. Μια δεκατριάχρονη, μη αλλοδαπή, προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου με προχωρημένες ωδίνες τοκετού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 13χρονη (πλέον έχει ταυτόχρονα ρόλο παιδιού και μητέρας) προέρχεται από τη μουσουλμανική κοινότητα της Ξάνθης. Είχε προηγηθεί ένα ακόμη πιο σοκαριστικό περιστατικό, τον Δεκέμβριο του 2014, όταν γέννησε στο Νοσοκομείο Ηρακλείου μια 11χρονη Ρομά από τη Ρουμανία, η οποία συνειδητοποίησε την εγκυμοσύνη της στον έβδομο μήνα!

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ