Θεσσαλονίκη: Η απολογία του αγγειοχειρούργου για το θάνατο της 36χρονης

Σε ατύχημα κατά τη διάρκεια της θεραπειας για τους κιρσούς της 36χρονης μεσίτριας μέσα σε εγκαταλειμμένη αιθουσα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης τον περσινό Απρίλιο, επιχειρεί να αποδώσει τον θάνατο της γυναίκας ο αγγειοχειρουργός του νοσοκομείου, που απολογείται από το πρωί στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης.

Αφού ζήτησε συγγνώμη από τον σύζυγο της γυναίκας σε όλες τις φάσεις της απολογίας του ισχυρίζεται πως δεν αναγνώριζε τον εαυτό του, μετά τον θάνατο και πως για ένα μεγάλο διάστημα βρισκόταν σε καθεστώς άρνησης. Εξήγησε πως υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του όταν έκανε τη θεραπεία, υποστηρίζοντας όμως πως η πρακτική της ελαφριάς αναισθησίας χρησιμοποιείται στο νοσοκομείο ακόμη και χωρίς την παρουσία αναισθησιόλογου.

“Δεν μπορώ πιστέψω ότι μπορούσε να συμβεί. Το είχα κάνει πολλές φορές”, ανέφερε. Σχετικά με την “επιχείρηση” εξαφάνισης της 36χρονης μετά το θάνατό της σε γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής την απέδωσε στην κατάσταση πανικού στην οποία βρέθηκε από το θάνατό της.

“Δεν μπορούσα να αποδεχθώ ότι συνέβη”, είπε.Σε πολλά σημεία της απολογίας του προσπάθησε να διαψεύσει τους συναδέλφους του για τον εγκαταλειμμένο χώρο όπου οδήγησε την 36χρονη. “Δεν ήταν γιαπί, ήταν καθαρά”, είπε αποκαλύπτοντας πως οδήγησε και άλλες γυναίκες στον ίδιο χώρο, σε καμία όμως δεν χρησιμοποίησε αναισθητικά. Περιέγραψε τί συνέβη και ισχυρίστηκε πως δεν περίμενε να υποστεί καρδιακή ανακοπή η 36χρονη.

“Προσπάθησα επί 15 λεπτά να την επαναφέρω, αλλά δεν έγινε. Όταν δεν ανέπνεε κατέρρευσα. Ήταν σαν να έπεσε μία πέτρα πάνω μου”. Η απολογία του συνεχίζεται και ο κατηγορούμενος απαντάει σε ερώτηση της εισαγγελέα της έδρας.

 

news247

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ