Η Τριφυλία έκανε δυνατή παρουσία και προβολή στην Αυστραλία για τα οφέλη του Ιατρικού Τουρισμού
Τα οφέλη για την Τριφυλία από τον Ιατρικό Τουρισμό ανέλυσε σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας μικροβιολόγος από την Κυπαρισσία, η οποία συμμετείχε με ομιλία που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τους Med-Professionals και με επικεφαλής της αποστολής τον πρόεδρο ΙΣΑ, ΚΕΔΕ, ITHC, Γιώργο Πατούλη. Την πολύτιμη εμπειρία κατέγραψε με οπτικοακουστικό υλικό στην εκδήλωση η ιατρός μικροβιολόγος – βιοπαθολόγος, Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη – Μαρίνη, που διατηρεί Εργαστήριο Βιοπαθολογίας στην Κυπαρισσία, παρουσία του κοινού και φορέων.
Το Δίκτυο των Εξειδικευμένων Ιατρών προάγει μορφές εναλλακτικού τουρισμού όπως είναι η εξακτίνωση του Ιατρικού Τουρισμού. Το δίκτυο παρέχει αναλυτικά εικόνα που είναι στην διάθεση του Έλληνα επιστήμονα με αναλυτικά βιογραφικά και καινοτόμες ιατρικές υπηρεσίες και τεχνικές σε διεθνές επίπεδο, ώστε οι ταξιδιώτες υγείας να έχουν εύκολη πρόσβαση και ενημέρωση για όλες τις ιατρικές εξελίξεις στην Ελλάδα μέσω των ιστοσελίδων και των εντύπων τους.
Στην εκδήλωση η κα Μαστρογιαννάκη αναφέρθηκε στα αποτελέσματα που τέθηκαν στο Συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού που έγινε στο Σύδνεϋ και τη Μελβούρνη από 24 έως 26 Νοεμβρίου 2017. Για όσους δεν γνωρίζουν η Αυστραλία διαθέτει τους περισσότερους Έλληνες μετανάστες ανά τον κόσμο, συγκεκριμένα 600.000. Μόνο 300.000 είναι στη Μελβούρνη, ενώ επισήμανε ότι το κλιμάκιο με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη, εστίασε κυρίως στην ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα.
Η ομιλήτρια ανάπτυξε στο Σίδνευ το θέμα «Ιατρικός Τουρισμός και Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Ιδανικός προορισμός-τόπος να ζεις και να επισκέπτεσαι». Χαρακτηριστικά υπογράμμισε ότι «Το κύριο θετικό συμπέρασμα του συνεδρίου ήταν ότι παροικία αγκαλιάζει την προσπάθεια ένταξης της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη του Τουρισμού Υγείας και την απόκτηση μεριδίου από μια αγορά που αναμένεται να παρουσιάσει ετήσια αύξηση κατά 15%-20% και η περιοχή μας μπορεί να επενδύσει στην μορφή αυτού του τουρισμού αν γίνουν επενδύσεις αλλά κυρίως αν υπάρχει η θέληση για υποδομές”.
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ