Στο δωμάτιό της στο Coco-Mat hotel στο Κολωνάκι, όπου ετοιμάζεται για τη φωτογράφιση, παίζει δυνατά μουσική. Έχει συνδέσει το ipad της με τα ηχεία και ακούγεται δυνατά το «24K magic» του Bruno Mars. Τραγουδά και χορεύει, μας δείχνει τα φορέματα με τα οποία σκέφτεται να φωτογραφηθεί. Καλημέρα Χαρά! λέγεται το νέο της βιβλίο και γνωρίζοντας από κοντά την Αγάπη Στασινοπούλου αντιλαμβάνεσαι πως είναι ένας τόσο θετικός και χαμογελαστός άνθρωπος που αυτός ο τίτλος πραγματικά της ταιριάζει γάντι!

Η θετική της διάθεση δεν σημαίνει πως δεν έχει περάσει και δύσκολα στη ζωή της. Απογοητεύσεις, απορρίψεις, εσωτερικές αναζητήσεις, αλλά και πρακτικές δυσκολίες. Μια από τις στιγμές που ποτέ δεν θα ξεχάσει είναι όταν το 2007, εκεί που ήταν στο κρεβάτι με κρύωμα, στο διαμέρισμα στο Σόχο της Νέας Υόρκης που μοιράζεται με την αδελφή της, Αριάννα Χάφινγκτον, άκουσε έναν ανατριχιαστικό γδούπο. «Σηκώθηκα να δω τι έχει συμβεί και βρήκα την αδελφή μου πεσμένη στο πάτωμα του γραφείου της μέσα σε μια λίμνη αίματος. Τρόμαξα τόσο που λιποθύμησα» διηγείται. Η Αριάννα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Από την πτώση είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο. Ύστερα από μια σειρά εξετάσεων και το φόβο πως κάτι σοβαρό είχε προκαλέσει την πτώση της, το πόρισμα ήταν «υπερκόπωση, burnout».

«Μετά από αυτό κατάλαβε πόσο στρεσαρισμένη είναι. Μέχρι τότε, αν τη ρωτούσες, θα σου έλεγε πως νιώθει πολύ καλά. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν αντιληφθεί πόσο στρεσαρισμένοι είναι μέχρι να συμβεί κάτι πιο σοβαρό. Το στρες επηρεάζει το σώμα: την καρδιά, την πίεση. Αν γράψεις στο google “γιατί είμαι τόσο…”, η μηχανή αναζήτησης συμπληρώνει αυτόματα “κουρασμένη”. Αυτό είναι μια επιδημία που πρέπει να αντιστρέψουμε γιατί μας βγάζει από το δρόμο μας. Όταν καταφέρουμε να έχουμε μια ζωή πιο ποιοτική, τότε όλα πάνε καλύτερα» διηγείται η Αγάπη στο People.

Το περιστατικό με τη λιποθυμία της Αριάννας συνέβη μόλις δύο χρόνια μετά τη δημιουργία του website της The Huffington Post ‒που πωλήθηκε στην AOL το 2011 για 315 εκατ. δολάρια‒, μια περίοδο κατά την οποία εργαζόταν νυχθημερόν. Υστερα από αυτό, η Αγάπη προσπάθησε να βοηθήσει την αδελφή της να αποφορτίσει την καθημερινότητά της και να υιοθετήσει κάποιες πρακτικές, τις οποίες στη συνέχεια συγκέντρωσε σε ένα βιβλίο που ονομάστηκε Wake Up To The Joy Of You ‒ και κυκλοφορεί πια και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Διόπτρα με τον τίτλο Καλημέρα Χαρά! 52 Διαλογισμοί και Πρακτικές για μια Γαλήνια, Ευτυχισμένη Ζωή.

«Όλο το βιβλίο είναι βασισμένο στις δυσκολίες που πέρασα και πώς τις αντιμετώπισα και τις ξεπέρασα. Στιγμές που αισθανόμουν απελπισμένη, μειονεκτική, χαμένη και σιγά σιγά βρήκα την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου» μου λέει η Αγάπη λίγο μετά τη φωτογράφιση. «Πόσες φορές δεν έχω πει “μα εγώ δεν θα βρω ποτέ τον άνθρωπό μου;” Όλοι περνάμε τέτοιες στιγμές. Μέχρι που ξαφνικά λες “τελικά εγώ είμαι ο άνθρωπός μου”. Εμένα έψαχνα και με βρήκα. Και τότε όλα πάνε καλύτερα» εξηγεί.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.