Επενδυτές στην Πελοπόννησο μέσω… Καννών με ενδιαφέρον και για ιδιωτικά ακίνητα!

Nέα δεδομένα στον επενδυτικό χάρτη της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα της Μεσσηνίας, φαίνεται πως δημιουργούν οι επαφές της Περιφέρειας, στη μεγαλύτερη έκθεση και το πιο… δυνατό συνέδριο, γύρω από την αξιοποίηση ακινήτων σε όλη την Ευρώπη, το οποίο πραγματοποιείται στις Κάννες της Γαλλίας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Εκεί, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, με τον περιφερειακό σύμβουλο και άμεσο συνεργάτη του σε θέματα επενδύσεων, Γιάννη Σαρρή και τον διευθυντή του γραφείου του, Αριστοτέλη Γκανά, είχε σειρά επαφών και φυσικά, την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις και τις τάσεις που διαμορφώνονται στις πολιτικές που αφορούν στην ευρεία χωρική ανάπτυξη, τις τουριστικές υποδομές και τις επενδυτικές πρωτοβουλίες που εξελίσσονται στην Ευρώπη, αλλά και διεθνώς. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον τρόπο αυτό, προβάλλει για πρώτη φορά, την αξιοποίηση όλων των επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύοντας και την πρωτοβουλία «Invest in Peloponnese» που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή της Εταιρεία, στοχεύοντας στην προσέλκυση επενδυτών.

Συγκεκριμένα, μέσα από τον εμπλουτισμό του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της Πελοποννήσου με ακίνητα ιδιωτών, θα ενισχυθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ θα διατηρηθούν τουλάχιστον και θα αυξηθούν σε πολλές περιπτώσεις, οι αξίες των ακινήτων στη δύσκολη περίοδο κρίσης. Στο πλαίσιο μάλιστα της εκδήλωσης, υπήρξαν συναντήσεις με φορείς και στελέχη οργανισμών επιφορτισμένων με την ευθύνη αξιοποίησης ακινήτων, ενώ τα στελέχη της αποστολής, παρουσίασαν σε επενδυτές τουριστικών ακινήτων, σε developers και σε οργανισμούς που χρηματοδοτούν κυρίως μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, το διαμορφωμένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ…

Τα ακίνητα που προωθεί η πρωτοβουλία «Invest in Peloponnese», αφορούν κτίσματα και εκτάσεις που ανήκουν στην ΕΤΑΔ, το ΤΑΙΠΕΔ και την ΥΠΑΑΠΕΔ, ενώ η πρωτοβουλία αυτή, έρχεται να ενισχύσει και βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με την εθνική στρατηγική αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας του δημοσίου υπό την Enterprise Greece.

Στην επόμενη φάση εφαρμογής της πρωτοβουλίας, όπως όλα δείχνουν, θα ακολουθήσει αντίστοιχη προσέγγιση που θα αφορά σε επιλεγμένα ιδιωτικά ακίνητα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ