Εκδήλωση θρησκευτικής μουσικής και έκθεση από Μεσσήνιους αγιογράφους την Κυριακή στη Στούπα

Εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Μάνης, διοργανώνει το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη και Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 11:30 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ν. Καζαντζάκης», στην Στούπα. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει κλασική και θρησκευτική μουσική από την πολυβραβευμένη χορωδία Allegri.

Το Διεθνές Μουσικό Χορωδιακό Σύνολο Allegri, τελεί υπό τη διεύθυνση και τη συνοδεία στο πιάνο της Αγγελικής Λαζάρου. Πριν από κάθε τραγούδι, θα γίνονται οι μεταφράσεις του σε τρεις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά.

Τα μέλη-χορωδοί προέρχονται από εννέα ευρωπαϊκές χώρες: Αυστρία, Ελλάδα, Ουκρανία, Γερμανία, Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία, Σερβία και Σουηδία. Σύμφωνα με δηλώσεις τους, η αγάπη τους για τη μουσική εξαλείφει όλες τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των χωρών της καταγωγής τους. Οι φωνές τους ενώνονται σε μια φωνή, που στέλνει μήνυμα αγάπης, συνεργασίας, ανθρωπιάς και ειρήνης στον κόσμο.

Επίσης, στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Ν. Καζαντζάκης», θα πραγματοποιηθεί και μια άλλη παράλληλη δράση˙ μια υπαίθρια έκθεση αγιογραφίας από ντόπιους αγιογράφους, και γενικότερα αγιογράφους της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας.

 

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ