Δύο τηλεφωνήματα – φάρσες για βόμβα στη Θεσσαλονίκη

Φάρσα για βόμβα σημειώθηκε το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, υποτίθεται με στόχο το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης που εκείνη την ώρα, βεβαίως, δεν βρισκόταν σε λειτουργία. Δύο τηλεφωνήματα κινητοποίησαν τις αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, περίπου στις 6 στο κέντρο της Άμεσης Δράσης στη γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υπήρξε απειλητικό τηλεφώνημα για εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.

Λίγα λεπτά αργότερα έγινε δεύτερο τηλεφώνημα που μιλούσε για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε φορτηγάκι τύπου βαν έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και προειδοποιούσε για να ελεγχθεί η περιοχή.

Αμέσως η αστυνομία απέκλεισε την οδό 26ης Οκτωβρίου που διέρχεται μπροστά από το Μέγαρο και άνδρες των ΤΕΕΜ, μαζί με εκπαιδευμένους σκύλους έκαναν έλεγχο σε ορισμένα οχήματα τύπου βαν που βρίσκονταν σταθμευμένα στο σημείο.

Καθώς δεν βρέθηκε τίποτα περίπου μία ώρα αργότερα έληξε ο συναγερμός και ο δρόμος παραδόθηκε στην κυκλοφορία.

Για περισσότερο από μία ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκλήθηκε τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα λόγω της κλειστής κεντρικής οδικής αρτηρίας.

Αρχικά η κατάσταση θεωρήθηκε σοβαρή δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που έγιναν δύο τηλεφωνήματα για το ίδιο πράγμα και η τοποθέτηση βόμβας αφορούσε συγκεκριμένη πληροφορία για εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.

efsyn

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ