Από τον Μαρίνο Βυθούλκα 

Το εστιατόριο Wolves of Kitchen έχει ένα μενού-βίβλο του κρέατος –και ο σεφ και ιδιοκτήτης Alsi Sinanaj μας εμπιστεύτηκε δύο signature συνταγές του.

Σαλάτα από ψητά παντζάρια στο φούρνο με κατίκι Δομοκού και φιλέτο πορτοκάλι

Υλικά

3 παντζάρια ολόκληρα

4 φύλλα φρέσκου δυόσμου

6 φέτες πορτοκάλι

1 κ.σ. κουκουνάρι

2 κ.σ. καρύδι

1 πρέζα αλάτι

6 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. ξίδι λευκό

2 κ.σ. κατίκι Δομοκού

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα παντζάρια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και ψήνουμε τα παντζάρια για 40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος. Τα βγάζουμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα ανακατεύουμε με όλα τα παραπάνω υλικά. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

 

Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα βουτύρου με καπνιστή πάπρικα και κινεζικό λάχανο

Υλικά

250 γραμμ. μοσχαρίσιο φιλέτο

50 γραμμ. βούτυρο

1 πρέζα ανθό αλατιού

1 πρέζα πάπρικα καπνιστή

1 κούπα κινεζικό λάχανο (κομμένο σε χοντρά κομμάτια)

1 ποτηράκι λευκό κρασί

2 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο

Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα καυτό τηγάνι που έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο τοποθετούμε το φιλέτο μοσχαριού και το σοτάρουμε πολύ καλά και από τις δύο πλευρές για να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, το βούτυρο, την καπνιστή πάπρικα, το κινεζικό λάχανο, το φρέσκο θυμάρι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Κόβουμε και σερβίρουμε με το κινεζικό λάχανο και τη σάλτσα βουτύρου από καπνιστή πάπρικα.

Info
Wolves of Kitchen
Δημητρίου Βασιλείου 16, Νέο Ψυχικό

Τηλ. 210-6713997