
Γιατί η σκορδαλιά δεν είναι μόνο για την 25η Μαρτίου
Ενόψει της 25ης Μαρτίου βάζουμε στο μικροσκόπιο το σκόρδο και την πρωταγωνίστρια του τραπεζιού της ημέρας, τη γνωστή μας σκορδαλιά.
Δεν αντέχεις με τίποτα τη μυρωδιά που αφήνει πίσω του, αλλά δεν μπορείς και να μην παραδεχτείς ότι χαρίζει πολύ γεύση στο φαγητό. Το σκόρδο, που σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση διώχνει τα κακά, έχει να σου προσφέρει πολλά περισσότερα και σε νοστιμιά και σε υγεία. Ας δούμε 3 λόγους για τους οποίους αξίζει να τρώμε σκόρδο, πώς το απολαμβάνουμε, 3 tips για να το χρησιμοποιήσεις χωρίς να σε ακολουθεί η μυρωδιά του όλη μέρα, καθώς και 5 σκορδάτες συνταγές ό,τι πρέπει για το επικείμενο τραπέζι της 25ης Μαρτίου.
Τι μας προσφέρει
Είναι πλούσιο σε μαγγάνιο, βιταμίνη C και Β6 καθώς και σελήνιο, ενώ περιέχει πολλές θειούχες ενώσεις με κυρίαρχη την αλισίνη που οφείλεται και για τη χαρακτηριστική μυρωδιά του. Πέρα από τα ευεργετικά συστατικά του, δυστυχώς μας χαρίζει και μια έντονη μυρωδιά που αναδίδεται κυρίως από την αναπνοή και είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο αποφεύγουμε να το γευόμαστε.
Τα οφέλη του στην υγεία
Η κατανάλωση του σκόρδου θεωρείται πολύ ευεργετική για την καρδιά, με πρόσφατες έρευνες να υποστηρίζουν ότι βοηθάει στη μείωση του σχηματισμού της αθηρωματικής πλάκας. Παράλληλα, συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης και της πίεσης και μπορεί σε κάποιους να πέφτει βαρύ στο στομάχι, ωστόσο το σκόρδο φαίνεται ότι προστατεύει από το έλκος του στομάχου. Στα πολλά οφέλη του συμπεριλαμβάνεται και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ σύμφωνα με έρευνες έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Δείτε τη συνέχεια στο olivemagazine.gr