Από τον Γιώργο Πράτανο,

Ο διεθνής μπασκετμπολίστας, Γιάννης Μπουρούσης, μίλησε για όλα στο People.

Υπάρχουν φήμες για το τι πρόκειται να κάνεις με το τέλος της σεζόν στην Κίνα.

Το έχω πει εγώ ο ίδιος πως θα μπορούσα να επιστρέψω με το τέλος του πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή δεν γίνεται, γιατί δεν έχει τελειώσει ακόμη, έχουμε τα playoffs. Η επιθυμία μου είναι να πρωταγωνιστώ. Είμαι από τους παίκτες εκείνους που έχουν παίξει τόσα χρόνια όσα είναι και η Ευρωλίγκα. Μέχρι πέρσι ήμουν ο πρώτος εν ενεργεία. Μου αρέσει και το καινούριο σύστημα.

Το NBA;

Πέρασε από δίπλα μου το τρένο, αλλά δεν ανέβηκα. Ήμουν στα 25, στον Ολυμπιακό, μεγάλη ομάδα, κόσμος… Το ζούσα διαφορετικά. Αν πήγαινα, ίσως να ήταν όλα αλλιώς, αλλά με το «ίσως» τίποτε δεν αλλάζει. Και πέρσι είχα τη δυνατότητα να πάω, που ήμουν και σε άλλη φάση. Το σκέφτηκα και συνειδητά δεν πήγα, προτίμησα να πάω στον Παναθηναϊκό.

Κι ο Παναθηναϊκός ήταν στοίχημα μεγάλο…

Μετά από πέντε χρόνια στο εξωτερικό και τη χρονιά που είχα κάνει στη Βιτόρια, σκεφτόμουν πως θα είμαι καλά εδώ. Πήγα με άλλον προπονητή, ήρθε άλλος προπονητής, άλλαξε και το στιλ παιχνιδιού. Εννοείται πως αγωνιστικά δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα όσο ήθελα, ούτε και ο ίδιος βοηθήθηκα. Παρ’ όλα αυτά κάναμε το νταμπλ. Θεωρώ πως υπήρχαν παιχνίδια που έπαιξα πολύ καλά, για αυτό και είχα το θάρρος να πάω στον πρόεδρο να τον ευχαριστήσω για όλα και να φύγω. Έφυγα σαν φίλος.

Κάποιοι λένε πως και το περιστατικό με την επιστροφή από την Κωνσταντινούπολη με λεωφορείο λειτούργησε σαν ηλεκτροσόκ.

Αυτό ήταν πιο πολύ καψόνι. Ηλεκτροσόκ ήταν το ματς με την ΑΕΚ.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.