Γενική Συνέλευση του «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» και προβολή της ταινίας «Topkapi» την Κυριακή στη Στούπα

Αυτή την Κυριακή στην Ταβέρνα «Διόνυσος», στη Στούπα της Δυτικής Μάνης, το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη και Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» διοργανώνει δύο δράσεις. Την πρώτη στις 11 το πρωί και τη δεύτερη στις 7 το βράδυ της ίδιας μέρας.

Αναλυτικότερα θα πραγματοποιηθούν:

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση στις 11 π.μ. για έλεγχο και απολογισμό πεπραγμένων (Απολογιστική Γ. Σ.).

Διανύοντας μόλις τα ¾ του έτους από την ίδρυση του Σωματείου, η Τακτική Γενική Συνέλευση συνεδριάζει φέτος κατ’ εξαίρεση, το μήνα Μάρτιο και όχι Ιανουάριο -όπως θα συμβαίνει τα επόμενα χρόνια-, μιας και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί το έτος.

Τα μέλη που δεν θα καταφέρουν να παραστούν στην συνέλευση, μπορούν να συμμετέχουν σ’ αυτή μέσω τηλεδιάσκεψης.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

· Απολογισμός πεπραγμένων
· Ανανέωση ετήσιας συνδρομής μελών (20 ευρώ)
· Εγγραφή νέων μελών
· Ανακήρυξη «Πρόσωπο της χρονιάς», για το έτος 2017
Κατά τον απολογισμό των πεπραγμένων, θα προβληθεί φωτογραφικό υλικό και βίντεο από το υλικό αρχείου του Σωματείου, παρουσιάζοντας ένα χρονικό από την ίδρυσή του έως σήμερα.

Θα ανακοινωθούν επίσης και οι μελλοντικές δράσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί, για το τρέχων έτος.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

topkapi

  • Κινηματογραφική Προβολή Μαρτίου: «ΤΟΠ ΚΑΠΙ»  στις 7 μ.μ.

Πρόκειται για τη γνωστή ταινία με τη Μελίνα Μερκούρη!

Στην ταινία η Ελίζαμπεθ Λιπ, μία «σταρ» απατεώνας, προσπαθεί να ληστέψει το Τοπκαπί, το πασίγνωστο μουσείο της Κωνσταντινούπολης. Πιο συγκεκριμένα, έχει βάλει στο μάτι το σουγιά του μαχαραγιά, τον οποίο στολίζουν τέσσερα ιδιαιτέρως τιμαλφή σμαράγδια. Για να επιτύχει το σκοπό της στρατολογεί μία ομάδα από απατεώνες, μικρούς και μεγάλους.

Η ταινία αποτελεί ακόμα-μία άψογη συνεργασία Ντασέν-Μερκούρη, όπου κάθε της πλάνο, με χειρουργικό τρόπο, γεμίζει το θεατή “άρωμα Ελλάδας”. Ένα άρωμα βαρύ μα και ανάλαφρο συνάμα, μεθυστικό σίγουρα, ικανό να χορτάσει τον κάθε θεατή – Έλληνα και μη- και να τον κάνει να το φορά εφ’ όρου ζωής.

Η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι κουβαλά την ταινία στα φτερά της και ο Σερ Πίτερ Ουστίνοφ κερδίζει στα Όσκαρ του 1964 το βραβείο β’ ανδρικού ρόλου.

Topkapi Adventure, Comedy, Crime | 1964 | FR | 120΄ σκηνοθεσία: Jules Dassin παίζουν: Melina Mercouri, Peter Ustinov,Maximilian Schell

Υπεύθυνος προβολής: Παναγιώτης Δρακουλάκος

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ