Στον σκοτεινό αυτό χώρο της διαιτολογίας δύο συστατικά χαρακτηρίζουμε με άδειες θερμίδες…το αλκοόλ και την ζάχαρη…και αυτό γιατί αποδίδουν μόνο ενέργεια (θερμίδες) αλλά χωρίς καμία άλλη θρεπτική αξία. Εδώ θα ασχοληθούμε με το δεύτερο όχι γιατί δεν μας αρέσουν και τα δύο αλλά γιατί η γλυκιά γεύση είναι και η μόνη που αναγνωρίζουμε και αντιδρούμε θετικά προς σε αυτή από την γέννηση μας!! Γι αυτό βρήκαμε τη λύση για όλους εμάς που θέλουμε απελπισμένα ένα γλυκό το απόγευμα σε αυτά τα snack με λίγες θερμίδες.

Εκτός λοιπόν από την κλασική λευκή ζάχαρη που αποδίδει περίπου 4 θερμίδες ανά γραμμάριο, την ίδια ακριβώς θερμιδική αξία έχει και η καστανή και μαύρη. Μην ξεχνάμε το ίδιο γλυκό και εξίσου φυσικό προϊόν είναι το μέλι! Να σημειώσουμε πως το μέλι έχει τελείως διαφορετική απορρόφηση από την απλή ζάχαρη άρα και το προτιμούμε. Φρούτα φρέσκα, αποξηραμένα ή σε smoothie είναι επίσης φυσικές πηγές φρουκτόζης που μπορούμε πιο συχνά να απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο InStyle.gr