Αναπάντητα ερωτήματα για το λιμάνι Κυπαρισσίας!

Διαχρονικό έγκλημα έχει χαρακτηρίσει το θέμα του λιμανιού της Κυπαρισσίας σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, καθώς διαπιστώνεται ότι έχουν πεταχτεί στην θάλασσα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς το έργο να ολοκληρωθεί ποτέ, αλλά αντίθετα έχει καταρρεύσει μέρος του μόλου.

Τα ερωτήματα ωστόσο παραμένουν για την τύχη του λιμανιού, την μήνυση που έχει υποβάλλει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας αλλά και στον φορέα παρακολούθησης του έργου. Πριν ακόμα εγκατασταθεί ο εργολάβος- ελπίζουμε πριν το καλοκαίρι- τα αναπάντητα ζητήματα και ερωτήματα για το πολύπαθο έργο, που παραμένουν σε ισχύ, να απαντηθούν πειστικά και στην πράξη. Ερωτήματα όπως:

  1. Τι απέγινε τελικά η μηνυτήρια αναφορά από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Κώστα Κόλλια που υποβλήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 2013; Ήταν όντως κατά παντός υπευθύνου με αφορμή και το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή το 2011, ή μήπως ήταν απλώς καταγγελία ή διαμαρτυρία; Ασχολήθηκε ο Δήμος με την υπόθεση για να πάρει απαντήσεις;
  2. Αληθεύει ή όχι ότι στην Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου αποκατάστασης του λιμανιού Κυπαρισσίας, περιλαμβάνεται ο προϊστάμενος των αρμόδιων υπηρεσιών, που ήταν ο ίδιος όταν κατασκευαζόταν ανάποδα το λιμάνι, χωρίς μάλιστα να προάγει ασφαλή ελλιμενισμό; Είναι ο ίδιος που είχε υπογράψει αλήθεια και για τον δρόμο Κυπαρισσίας-Φιλιατρών, ο οποίος δεν έχει παραδοθεί επίσημα και παραμένει ημιτελές έργο για την περιοχή; Το θέμα σημειωτέον έχει θέσει σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η Ιωάννα Μαραβελή, επικεφαλής της Ρ.Α.Κ.Ι.

Aυτά τα ερωτήματα υποβάλλει η κοινή γνώμη σε Δήμο Τριφυλίας και Περιφέρεια Πελοποννήσου ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του λιμανιού, αν ποτέ καταφέρουμε να επισκευαστεί και να λειτουργήσει!

«ΦΩΝΗ»

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ