Μπορεί το παιδικό της όνειρο να γίνει μια πετυχημένη ηθοποιός να μην έγινε πραγματικότητα, αλλά μέσα από τις δυσκολίες η Αγάπη Στασινοπούλου βρήκε αυτό που πραγματικά ήθελε να κάνει στη ζωή της. Σήμερα είναι μια δυναμική motivator, που μαγνητίζει στις ομιλίες της, εμπνέει μέσα από τα βιβλία της, ενώ καθημερινά μαζί με την αδελφή της, Αριάννα Χάφινγκτον, προσπαθούν να βοηθήσουν τους γύρω τους να ζουν καλύτερα.

Η αλήθεια είναι πως όταν αποφάσισε να γράψει το πρώτο της βιβλίο η Αγάπη Στασινοπούλου δυσκολεύτηκε. «Όταν μου ζήτησαν να κάνω το Conversations With The Goddesses βιβλίο, αρχικά πανικοβλήθηκα. Είπα “πώς θα το κάνω; Εγώ δεν μπορώ να γράψω βιβλίο”. Αλλά βρήκα ένα μέντορα από το εκδοτικό κομμάτι και με βοήθησε. Αυτό λοιπόν που έχω να πω είναι πως αν δεν ξέρεις κάτι, ζήτα από έναν ειδικό να σε βοηθήσει, να σε μάθει. Το να έχουμε μέντορες είναι σκοπός ζωής. Δεν μπορούμε, ούτε είναι ανάγκη να τα ξέρουμε όλα. Όταν έγραψα και τελείωσα το πρώτο βιβλίο ήταν σαν να ανέβηκα στο Κιλιμάντζαρο. Είπα “αφού έγραψα εγώ βιβλίο, όλοι μπορούν να γράψουν”!».

Από τότε έγραψε πολλά βιβλία, έκανε πολλά σεμινάρια σε κόσμο για να ζει καλύτερα, μοιράστηκε τη γνώση και τις εμπειρίες της. Ακολουθούν δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

Ο χωρισμός των γονιών της

«Όταν οι γονείς μου πήραν την απόφαση να χωρίσουν, ήμουν 12 χρόνων. Ο πατέρας μου, που γύρισε ζωντανός μετά από εξορία, υπέφερε από μελαγχολία. Ήθελα τόσο πολύ να είναι ευτυχισμένος κι αυτό που λαχταρούσα για τους γονείς μου ήταν να αγαπιούνται. Ευχόμουν να μπορούσα να τα διορθώσω όλα. Φυσικά, ήταν κάτι που δεν περνούσε από το χέρι μου και ξεπρόβαλλε το ερώτημα: “Ποιο είναι το λάθος μου; Γιατί δεν είμαι σε θέση να βοηθήσω τον πατέρα μου και να κάνω τους γονείς μου ευτυχισμένους;”. Μέχρι που κατάλαβα πως δεν είναι δικό μου λάθος» γράφει στο Καλημέρα Χαρά!

Ο γάμος της που απέτυχε

«Παντρεύτηκα πολύ μικρή με έναν παραγωγό στο Λος Άντζελες και χώρισα γρήγορα. Όταν χώρισε και η Αριάννα και χάσαμε και τη μαμά μας, μετακομίσαμε μαζί. Είμαστε ομάδα, η μία συμπληρώνει την άλλη κι αυτό είναι ένα μεγάλο δώρο. Έχει και δύο κόρες καταπληκτικές, την Ιζαμπέλα, που είναι καλλιτέχνις, και τη Χριστίνα, που κάνει τις δικές της παραγωγές. Είμαι σαν δεύτερη μαμά τους και είμαι πολύ περήφανη για αυτές. Με την Αριάννα δεν τσακωνόμαστε, ούτε διαφωνούμε. Η καθεμία έχει τον τρόπο της και πάντα βρίσκουμε κώδικες επικοινωνίας».

Ποιο το συμπέρασμα; «Μην αφήνεις ούτε μια μέρα να περνάει χωρίς να σκέφτεσαι πόσο πολύτιμη είναι η ζωή σου και η ζωή των ανθρώπων γύρω σου. Το νήμα της ζωής μπορεί να κοπεί ξαφνικά μέσα σε μια στιγμή. Να δίνεις αξία στην κάθε μέρα. Να εκφράζεις την αγάπη σου, να συγχωρείς τον εαυτό σου και τους άλλους. Μην κάνεις την πολύτιμη ζωή σου δυσκολότερη από όσο είναι. Να θυμάστε πως αυτή που ζείτε είναι η πολύτιμη ζωή σας. Η ζωή περνάει και κάνε ό,τι μπορείς σήμερα για να είσαι ευτυχισμένος και να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους. Ζήσε κάθε μέρα όπως η τελευταία». Αυτό που γράφει και στον επίλογο του Καλημέρα Χαρά!

Τα tips της Αγάπης

«Κάτω από την κάρτα μου γράφει πως “μια καλή μέρα ξεκινά από το προηγούμενο βράδυ”. Ο σωστός ύπνος παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στο να είμαστε καλά, σκέψου πως στην αρχαία Ελλάδα ο ύπνος ήταν θεραπεία».

«Πιστεύω στο διαλογισμό γιατί μας φέρνει σε επαφή με την αναπνοή μας. Σε φέρνει σε επαφή με τον εσωτερικό εαυτό σου κι αυτό σου δίνει περισσότερη δύναμη και ενέργεια».

«Στο τέλος της ημέρας, αντί να σκέφτεσαι μόνο όσα δεν πήγαν καλά, πρέπει να σκέφτεσαι αυτά που πήγαν καλά, καθώς εκείνα θα σου δώσουν δύναμη για την επόμενη μέρα».

«Μην κοιμάστε ποτέ με το κινητό δίπλα σας. Πρέπει να αποσυνδεθείς από την τεχνολογία για να συνδεθείς με τον εαυτό σου, τις αξίες σου, τους ανθρώπους σου. Αλλιώς χάνεις την αληθινή επαφή».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.