Έσπασαν τα ΕΛΤΑ και βιτρίνες καταστημάτων στην Πατησίων

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛΑΣ το πρωί της Παρασκευής όταν κουκουλοφόροι άρχισαν να σπάνε το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ που βρίσκεται στην οδό Πατησίων, κοντά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Ομάδα αντιεξουσιαστών  βγήκε από το κτίριο της ΑΣΟΕ στην Πατησίων και άρχισαν να σπάνε βιτρίνες 10 καταστημάτων. Στη συνέχεια έβαλαν στο στόχαστρο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ επί της Πατησίων.

Οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν να προκαλέσουν ζημιές σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και βιτρίνες καταστημάτων στην Πατησίων και σε περιουσίες ανυποψίαστων πολιτών.

Με λοστούς και σφυριά προκάλεσαν ζημιές σε περισσότερα από 10 καταστήματα, μεταξύ των οδών Κοδριγκτόνος και Δεριγνύ.

Στο σημείο έχουν σπεύσει διμοιρίες των ΜΑΤ.

Οι αναρχικοί χρησιμοποίησαν για τις επιθέσεις πέτρες, καδρόνια και λοστούς ενώ η αστυνομία και αυτή τη φορά, όπως στην περίπτωση των επιθέσεων στην Ερμού, ειδοποιήθηκε από καταστηματάρχες.

Οταν έσπευσαν οι αστυνομικοί, οι νεαροί είχαν εξαφανιστεί.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι πρόκειται για ομάδα αλληλέγγυων στον Κώστα Γιαγτζόγλου, που απαιτούν τη μεταγωγή του από τις φυλακές Λάρισας στον Κορυδαλλό.

Χθες είχαμε άλλη μια νύχτα έντασης με επεισόδια και καταδρομικές επιχειρήσεις αντιεξουσιαστών σε Αθήνα και περιφέρεια ως ένδειξη συμπαράστασης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Εμπρηστικός μηχανισμός σε γραφεία του υπ. Πολιτισμού, στην πλατεία Καρύτση

Επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια

Πολιόρκησαν το σπίτι του Γ.Γ. του υπ. Δικαιοσύνης. Επεισόδια στην Πάτρα και τα Εξάρχεια

Συνήγορος Γιαγτζόγλου: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 29χρονος. Ακραία εκτόνωση τα επεισόδια

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ