Παρατείνεται η αγωνία για τους εργαζόμενους του Mega καθώς το κανάλι είναι ένα βήμα πριν από το κλείσιμο, μετά την απόφαση των μετόχων να μην πάρουν μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και την ακρόαση της Τηλέτυπος Α.Ε. από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, με βάση τον νόμο για τις άδειες, το Mega έπρεπε να σταματήσει να εκπέμπει στις 28 Φεβρουαρίου, διορία που παρατάθηκε μέχρι χθες, 5 Μαρτίου, οπότε και εκπρόσωποι της Τηλέτυπος Α.Ε. βρέθηκαν στα γραφεία του ΕΣΡ.

Σε μία ύστατη προσπάθεια να μην πέσει «μαύρο», κατατέθηκε αίτημα να λειτουργήσει ο σταθμός ως θεματικός, ως την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού για άδειες εθνικής εμβέλειας μη ενημερωτικών σταθμών.

Το ΕΣΡ παρέλαβε το αίτημα, ωστόσο, επιφυλάχθηκε να απαντήσει και ζήτησε πρόσθετα στοιχεία, καλώντας τους νομικούς εκπροσώπους του τηλεοπτικού σταθμού να καταθέσουν αναλυτικό υπόμνημα μέσα σε επτά ημέρες. Έτσι, το Mega εξασφάλισε παράταση ζωής ως την άλλη εβδομάδα, με τον χρόνο να κυλά ήδη αντίστροφα και την μετάβασή του σε ψυχαγωγικό  κανάλι, ώστε να διεκδικήσει θεματική άδεια εν ευθέτω χρόνω να είναι η μοναδική διέξοδος.