Την περίοδο των σπουδών της η Έλενα Θωμοπούλου έζησε στο Λονδίνο για ένα χρόνο. «Πήγα μόνη μου στα 24 μου χρόνια και μου άρεσε πολύ η νέα αυτή εμπειρία. Μου πέρασε από το μυαλό να ζήσω εκεί μόνιμα και ακόμα σκέφτομαι να πάω στο Λονδίνο και να μείνω για κάποιο διάστημα. Με έχουν καλέσει για οντισιόν εκεί μέσω ενός ατζέντη που έχω βρει».

Ο σύντροφός της –με τον οποίο συζεί τα τελευταία δύο χρόνια– δεν προέρχεται από το χώρο του θεάματος, όμως δείχνει κατανόηση στις απαιτήσεις της δουλειάς της και στην προοπτική να κυνηγήσει το όνειρό της στο εξωτερικό. «Είναι πολύ φιλελεύθερος. Πιστεύει ότι δεν υφίσταται αγάπη με πίεση και προσκόλληση. Δεν υπάρχει κτητικότητα στη σχέση μας».

Η Έλενα κάνει σταθερά βήματα, δίνοντας μεγάλη έμφαση στο θέατρο, ενώ πέρσι φωτογραφήθηκε και σε μια παραγωγή του ιταλικού Elle με ανερχόμενες ηθοποιούς. «Έγινε μια φωτογράφιση στην Αίγλη Ζαππείου με θέμα τη Sophia Loren και άλλες iconic Ιταλίδες ηθοποιούς, ένα κόνσεπτ που πάντρεψαν με ανερχόμενες ηθοποιούς της Ευρώπης, οι οποίες έχουν μεσογειακό ταπεραμέντο. Πέρασα από ένα κάστινγκ, στο οποίο μιλήσαμε για την καριέρα μας και τη φεμινιστική πλευρά μας, και έτσι έγινε η επιλογή».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο Θέμα.