Τουρκικά ΜΜΕ: Παραβίασαν κατά 253 μέτρα τα σύνορα οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί

Στην Τουρκία στέλνουν τα κινητά των δύο Ελλήνωω στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί από την Τουρκία για παραβίαση των συνόρων.  Στην διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της Στρατοχωροφυλακής στην Άγκυρα για ενδελεχή έλεγχο, σύμφωνα με την Milliyet.

Tα κινητά του υπολοχαγού, Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη εστάλησαν στα κεντρικά της τουρκικής χωροφυλακής, στην Άγκυρα, για ψηφιακό έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί, αν οι δύο Έλληνες προσπάθησαν να καταστρέψουν φωτογραφίες ή βίντεο, λίγο πριν πέσουν στα χέρια των Τούρκων, κάτι που θα μπορούσε να δώσει στις τουρκικές Αρχές, το λόγο ώστε να στοιχειοθετήσουν και την κατηγορία της κατασκοπείας σε βάρος τους, αναφέρει η Milliyet στο δημοσίευμα της.

Η εφημερίδα αναφέρει πως οι Έλληνες στρατιώτες συνελήφθησαν με την κατηγορία της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και πως ελέγχονται για την απόπειρα στρατιωτικής κατασκοπίας. Σύμφωνα με τα ευρήματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, θα διαμορφωθεί και το κατηγορητήριο της δίκης.

Μαξίμου: Δεν θα μιλήσει με τους Τούρκους ο Τσίπρας για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Τουρκικά ΜΜΕ: Κατά 253 μέτρα παραβίασαν τα σύνορα οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί

Η τουρκική εφημερίδα  Hurriyet, αναφέρει σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν ότι «κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μιτρετώδης 25 ετών και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης 29 ετών)παραβίασαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα και μπήκαν μέσα στην Τουρκία κατά 253 μέτρα, από τον τουρκικό συνοριακό αστυνομικό σταθμό Pazarkule και 240 μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, μέσα σε τουρκικό έδαφος».

Με χάρτη μάλιστα στοιχειωθετεί τα όσα αναφέρει.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής τους

Αυτές είναι οι φυλακές υψίστης ασφαλείας όπου κρατούνται

Εικόνες από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας όπου κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι συγκεκριμένες φυλακές είναι πρόσφατα ανακαινισμένες ενώ οι συνθήκες είναι καλύτερες σε σχέση με άλλες φυλακές της Τουρκίας. Οπως ειπώθηκε  επίσκεψη σε κρατούμενο των φυλακών, επιτρέπεται μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Συγκλονίζει ο πατέρας του Έλληνα λοχία: Είναι καλά στην υγεία τους και με το φρόνημα υψηλό

Συγκλονίζει ο πατέρα του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη στην περιγραφή του για το πως συνάντησε το παιδί του αλλά και για τους γονείς του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη που συνάντησαν το παιδί τους.

Ο κ. Κούκλατζης, μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA είπε ότι είναι περήφανος για το παιδί του και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την κράτησή του, ενώ πρόσθεσε ότι είδαν τα παιδιά τους πίσω από ένα τζάμι και τους μιλούσαν μέσω ενός τηλεφώνου.

«Το μεσημέρι είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα παιδιά μας τον Δημήτρη και τον Άγγελο οι δυο οικογένειές από κοντά σχετικά την ώρα του επισκεπτηρίου στις φυλακές Αδριανουπόλεως. Βρήκαμε τα παιδιά να είναι καλά στην υγεία τους και με το φρόνημα υψηλό γεγονός που με εντυπωσίασε», είπε ο κ. Κούκλατζης.

Και πρόσθεσε:«Με την συζήτηση διαπιστώσαμε ότι με μεγάλη γενναιότητα αντιμετώπισαν το περιστατικό και  αντιμετωπίζουν την κράτησή τους, γεγονός που σαν γονείς μας κάνει κι εμάς πολύ υπερήφανους. Εδω να σημειώσω ότι και η φροντίδα της φυλακής προς το πρόσωπό τους είναι πολύ καλή. Ας ευχηθούμε όλοι οι αρμόδιοι να κάνουν αυτό που πρέπει ώστε σύντομα να αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας από κοντά και να μην τους μιλάμε με τηλέφωνο πίσω από το τζάμι της φυλακής».

Παρέμβαση Κομισιόν

Την ελπίδα για μία ταχεία και θετική επίλυση στο ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

ρωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του Τύπου στις Βρυξέλλες, ο κ. Σχοινάς επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ενήμερη για το το περιστατικό στα ελληνοτουρκικά σύνορα, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο αξιωματούχων του ελληνικού στρατού, οι οποίοι έχουν φυλακιστεί και αναμένουν να δικαστούν.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σχοινάς πρόσθεσε ότι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες, έχουν ενημερωθεί αντίστοιχα από τον Έλληνα υπουργό, Πάνο Καμμένο. «Εμείς, στην Επιτροπή, ελπίζουμε σε μία ταχεία και θετική εξέλιξη στο εν λόγω ζήτημα, σε πνεύμα σχέσεων καλής γειτονίας, όπως θα έπρεπε πάντα να γίνεται μεταξύ δύο γειτόνων που είναι επίσης μέλη του ΝΑΤΟ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ερωτηθείς εάν θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα στις 26 Μαρτίου, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν απάντησε ότι η Επιτροπή εργάζεται για την προετοιμασία της Συνόδου, κάνοντας όλες τις απαραίτητες διεργασίες που θα οδηγήσουν στην πραγματοποίησή της.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ