Τα παιδιά μίλησαν για τη φρίκη που ζούσαν. Η κόλαση για 5 ανήλικα στον Άγιο Δημήτριο

Μια υπόθεση κακοποίησης πέντε ανήλικων παιδιών ήρθε στο φως.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις καταγγελίας, τα μεγαλύτερα παιδιά (17 και 14 ετών) τα υποχρέωνε να σκάβουν καλοκαιριάτικα χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος, να μαζεύουν σκουπίδια και ξύλα για την ξυλόσομπα.

Επιπρόσθετα τα υποχρέωνε και να ζητιανεύουν προκειμένου να βγάζουν λεφτά, κάτι που όπως φαίνεται τα ήθελε… για την τσέπη του, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που τα άφηνε νηστικά ενώ τα χτυπούσε και από πάνω!

Ακόμη  τα έβαζε να σκάβουν για φυτέψουν σιτάρι, το οποίο έλεγε πως… γιατρεύει τον καρκίνο και προσπαθούσε να το πουλήσει με αυτήν την «ιδιότητα».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν τα δυο από τα μεγαλύτερα παιδιά του, βρήκαν τη δύναμη να καταγγείλουν ό,τι συνέβαινε και να ζητήσουν βοήθεια.

Ο πατέρας τα έβαζε να σκάβουν αναίτια σε ένα χωράφι, τα χτυπούσε, τα άφηνε νηστικά, τα υποχρέωνε να κάνουν διαλογισμό και δεν τα άφηνε να συναναστρέφονται με συνομηλίκους τους.

Τα πέντε παιδιά και οι γονείς τους, είχαν μετακομίσει πριν από έξι χρόνια στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Αρχικά έμεναν όλοι μαζί σε τροχόσπιτο σε χωράφι που ήταν στην ιδιοκτησία του πατέρα και στη συνέχεια μετακόμισαν σε μονοκατοικία, όπου ζούσαν σε άθλιες συνθήκες.

Η γειτονιά γνώριζε την κατάσταση και προσπαθούσε να βοηθήσει όσο μπορούσε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, όταν τα δυο μεγαλύτερα παιδιά δεν άντεξαν άλλο, στάθηκαν «απέναντι» από τον πατέρα και του είπαν πως θα τον καταγγείλλουν, εκείνος εξοργίστηκε και έστρεψε μαχαίρι εναντίον τους.

Τα παιδιά φοβήθηκαν αλλά δε λύγισαν. Παρά τις απειλές τους ότι θα τα σκοτώσει και μετά θα αυτοκτονήσει, εκείνα διέφυγαν από το παράθυρο, πήγαν στο σχολείο τους και ενημέρωσαν τη διευθύντριά τους για τη φρίκη που ζούσαν τα τελευταία χρόνια. Η διευθύντρια έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Ένας ακόμα γείτονας κατήγγειλε τον πατέρα για την βίαιη συμπεριφορά του, λέγοντας πως χτυπούσε και τα παιδιά και την μητέρα. Μάλιστα αναφέρει πως ήταν να πιάσει δουλειά στον Δήμο, αλλά δεν την άφησε γιατί… δεν ήθελα να προσέχει αυτός τα παιδιά του.

Τον αναφέρει μάλιστα ως… τεμπέλη από άποψη, ενώ επιρρίπτει ευθύνες και στην μητέρα, η οποία κι αυτή δεν μαγείρευε και άφηνε τα παιδιά νηστικά αλλά και δεν κατήγγειλε το γεγονός.

Ο πατέρας οδηγήθηκε από την αστυνομία στο Σισμανόγλειο καθώς εκτέλεσε την εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική.

Η διευθύντρια του σχολείου ενημέρωσε την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, που ανέλαβε τα πέντε παιδιά της οικογένειας.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ