Ο Νίκας για τις κατολισθήσεις στη Μικρή Μαντίνεια

Για το θέμα που έχει προκύψει στη Μικρή Μαντίνεια με τις κατολισθήσεις, ο δήμαρχος Παν. Νίκας μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι το έθεσε στο υπουργείο Υποδομών, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

Επεσήμανε, μάλιστα, ότι δεν είναι ζήτημα μόνον των ανατολικών ακτών της Καλαμάτας, αλλά όλος ο Μεσσηνιακός Κόλπος έχει πρόβλημα.

Ο Παν. Νίκας τόνισε ότι «σήμερα ή αύριο θα αποσταλεί μία τεχνική έκθεση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, με φωτογραφίες και τεκμηρίωση, προς το υπουργείο Υποδομών και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να ενταχθεί και η περιοχή μας στην ατζέντα και, βεβαίως, να υπάρξει η μελέτη και η παρέμβαση».
Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι «είναι πολύ δύσκολα τα έργα αυτά, συχνά δεν πετυχαίνουν και η εμπειρία έχει δείξει ότι, αν κάπου κατασκευασθεί ένα έργο προστασίας της ακτογραμμής χωρίς συνολική μελέτη, το πρόβλημα μετατοπίζεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το έργο προστασίας στον Κορδία, καθώς δημιουργούνται πλέον προβλήματα στις εκβολές του ποταμού Άρι. Φαίνεται ότι και στη Μικρή Μαντίνεια έχουμε κάτι ανάλογο.
Τα έργα προστασίας της ακτογραμμής έχουν μεγάλο κόστος και η χρηματοδότηση μπορεί να προέλθει μόνο από το ΕΣΠΑ ή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ