Η Καλαμάτα σταθμός του 9ου «Κλασσικού Ράλλυ Ελλάδας» – Έκλεψαν τις εντυπώσεις τα πανέμορφα παλιά αυτοκίνητα!

Η Καλαμάτα υπήρξε ένας από τους σταθμούς του 9ου Κλασικού Ράλι που συνδιοργάνωσαν το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 για ένατη συνεχή χρονιά οι λέσχες ΦΙΛ.Π.Α. και Σ.Ι.Σ.Α.,
Το «Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας» είναι από τις πιο σημαντικές αυτοκινητιστικές εκδηλώσεις της χρονιάς που φέτος ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του μεγάλου απόντα Θανάση Χαρμάνη. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο Regularity Rally της χρονιάς, το οποίο προσμετρά στο Πρωτάθλημα ΦΙΛ.ΠΑ, στο πρωτάθλημα Σ.Ι.Σ.Α. όπως επίσης και στο Πρωτάθλημα Regularity της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ.
Περισσότερα από 80 ιστορικά αυτοκίνητα συμμετείχαν σε κλασσικές «ειδικές» & απαιτητικές «απλές» διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου (Ισθμός, Λεβίδι, Δημητσάνα, Καλαμάτα, Μάνη, Γεράκι, Κοσμάς, Λεωνίδιο, Ναύπλιο) με μια διανυκτέρευση στην Καλαμάτα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Συγκεκριμένα, η εκκίνηση του Ράλι δόθηκε στην Κόρινθο και στην Καλαμάτα έφθασαν το βράδυ του Σαββάτου 86 πληρώματα με ισάριθμα παλιά αυτοκίνητα, ορισμένα από τα οποία αντίκες. Ο συνολικός αριθμός επισκεπτών, δηλαδή μελών πληρώματος, συνοδών και μελών οργανωτικής επιτροπής, ανήλθε σε 300 περίπου και διανυκτέρευσαν στο ξενοδοχείο Elite.
Στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε ο τερματισμός της ημέρας και παρατέθηκε δείπνο. Οι εκδηλώσεις είχαν την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.
Στο δείπνο, το Δήμαρχο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αδαμόπουλος, που καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους της ΦΙΛΠΑ, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου, τους ευχαρίστησε για την επιλογή της Καλαμάτας ως ενδιάμεσου σταθμού του Ράλι και τους προέτρεψε να επισκεφθούν τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και πάλι, στο πλαίσιο διοργάνωσης ενός μελλοντικού Ράλι. Στον Αντιδήμαρχο επέδωσε τιμητική πλακέτα ο πρόεδρος της ΦΙΛΠΑ Παναγιώτης Φωτεινόπουλος. Αργά το βράδυ, λόγω βεβαρημένου προγράμματος, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τα μέλη της ΦΙΛΠΑ και τα ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην πόλη.
Το πρωί της Κυριακής, οι οδηγοί των παλιών αυτοκινήτων αναχώρησαν για το Ναύπλιο, πόλη τερματισμού, χαρίζοντας πολύ όμορφες εντυπώσεις στους φίλους του παλιού αυτοκινήτου.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ