Από τον Κώστα Λεφάκη 

Η Πανσέληνος του Μαρτίου φέρνει νέες εξελίξεις στις αισθηματικές σχέσεις των ανθρώπων και επεισόδια στο χώρο της τέχνης και της πολιτικής.

Κριός

Με τον Ερμή και την Αφροδίτη στο ζώδιό σας, μπορείτε να υπερασπιστείτε καλύτερα το συμφέρον και τα επαγγελματικά σας δικαιώματα, χωρίς να δημιουργήσετε προστριβές και εντάσεις. Προσωπικά και κοινωνικά θέματα θα σας απασχολήσουν, γι’ αυτό φροντίστε να είστε καλά προετοιμασμένοι για κάθε απρόοπτο. Αισθηματικά είστε πιο ευνοημένοι από τους υπόλοιπους τομείς.

ΤΙΡ: Να είστε τολμηροί και αποτελεσματικοί στις επιδιώξεις σας.

Ταύρος

Κρατήστε τη γνώμη σας για τον εαυτό σας, φανείτε υπομονετικοί και διαλακτικοί και δώστε περιθώρια συνεννόησης με το περιβάλλον και το σύντροφό σας. Οι όποιες διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις τακτοποιούνται σχετικά γρήγορα, αλλά όχι άμεσα. Κάποιες προκλήσεις σε πρακτικά θέματα θα σας απασχολήσουν σχετικά. Οικονομικά εξετάστε καλά το περιεχόμενο της συμφωνίας που τυχόν έχετε στα σκαριά.

ΤΙΡ: Δείξτε υπομονή και οι προσδοκίες σας σύντομα θα δικαιωθούν.

Δίδυμοι

Νέες ιδέες, συντροφιές και ενδιαφέρουσες ασχολίες προκύπτουν για εσάς αυτή την εβδομάδα. Ο ενθουσιασμός σας μπορεί να σας παρασύρει σε υπερβολικές εκτιμήσεις, φροντίστε λοιπόν να μην επιτρέψετε καμία αλλαγή στο περιβάλλον σας, αν δεν είστε προηγουμένως σίγουροι ότι κάτι τέτοιο εξυπηρετεί τους σκοπούς σας.

ΤΙΡ: Διαχειριστείτε σοφά μια πιεστική οικονομική εκκρεμότητα.

Καρκίνος

Χρειάζεται να σκεφτείτε λίγο περισσότερο και να εξετάσετε καλύτερα τα θέματα που σας απασχολούν. Κάποιες ισορροπίες πρόκειται να αλλάξουν πολύ σύντομα στο περιβάλλον σας, γι’ αυτό να είστε προετοιμασμένοι για τη στάση που θα κρατήσετε αλλά και τις δικλίδες ασφαλείας που θα χρησιμοποιήσετε. Προσοχή χρειάζονται επίσης οι συναδελφικές σας σχέσεις.

ΤΙΡ: Συγκεντρωθείτε στους στόχους σας και ενεργοποιήστε τους ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν στην επίτευξή τους.

Λέων

Φροντίστε να είστε αποτελεσματικοί στις δραστηριότητές σας, χωρίς όμως να φτάνετε στα όριά σας. Πολλά από αυτά που συμβαίνουν γύρω σας έχουν διαφορετικό νόημα από αυτό που φαίνεται. Το μόνο που χρειάζεστε είναι η θετική στάση απέναντι στα γεγονότα και στους δικούς σας ανθρώπους, η εμπιστοσύνη στο καλό απρόοπτο και η λίγο προσεκτικότερη προβολή του εαυτού σας. Αισθηματικά θα δεχτείτε ευχάριστες προκλήσεις!

ΤΙΡ: Αφήστε πίσω σας τις χθεσινές ατυχίες και σχεδιάστε ξανά το μέλλον.

Παρθένος

Ο Άρης στον Τοξότη φροντίζει να τονίσει τις αμφιβολίες για τις πρόσφατες επιλογές και συμφωνίες σας, τις οποίες όμως πρέπει να τηρήσετε απόλυτα. Είναι θέμα στρατηγικής το πώς θα αποφύγετε εντάσεις στο προσωπικό σας περιβάλλον και πώς θα διορθώσετε τα κακώς κείμενα γύρω σας. Κάποιο κοινό συμφέρον θα σας φέρει πιο κοντά στους αγαπημένους σας.

ΤΙΡ: Κάντε ένα βήμα πίσω στην αισθηματική σας ζωή για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Ζυγός

Τα θέματα που σας αφορούν χρειάζεται να τακτοποιηθούν. Μπορείτε να κάνετε εσείς τις κινήσεις που χρειάζονται για να επαναλειτουργήσουν επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις, οικονομικές διαπραγματεύσεις και προβολή των ταλέντων σας. Ένα ταξίδι μπορεί να αναβληθεί, αν αυτά που διακυβεύονται χρειάζονται την παρουσία σας. Κάποια άτομα του περιβάλλοντός σας χρειάζονται τη φροντίδα και τη συμπαράστασή σας.

ΤΙΡ: Φροντίστε την υγεία σας και μην υπερεκτιμάτε τις δυνάμεις σας.

Σκορπιός

Ο Άρης στον Τοξότη αναμοχλεύει αισθήματα, προκαλεί παρεξηγήσεις στο περιβάλλον και σας αναγκάζει να δώσετε περισσότερες εξηγήσεις στους αγαπημένους σας. Έχετε όμως και σημαντική υποστήριξη από τον Κρόνο στον Αιγόκερω, που σας βοηθά να βρείτε την άκρη σε υποθέσεις που ανακατεύονται πολλά άτομα και πολλά διαφορετικά συμφέροντα.

ΤΙP: Μην εμπιστευτείτε περισσότερο από όσο πρέπει εκείνους που δεν πρέπει!

Τοξότης

Είστε υποχρεωμένοι να συνεχίσετε την προσπάθεια στα επαγγελματικά σας, να επιδιώκετε τη βελτίωση των οικονομικών σας και να κρατάτε ίσες αποστάσεις από όσους μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξή σας. Αυτή την εβδομάδα είναι καλύτερα να παίξετε με τους κανόνες των άλλων και να αποφύγετε να εκτεθείτε, ζημιώνοντας τα μέχρι τώρα επιτεύγματά σας.

ΤΙΡ: Φροντίστε να διατηρήσετε τις λεπτές ισορροπίες μεταξύ του «θέλω» και του «μπορώ».

Αιγόκερως

Οι επαγγελματικές επιδιώξεις σας και οι σχετικές εξελίξεις σάς επιτρέπουν να νιώθετε περισσότερο ικανοποιημένοι και ασφαλείς από άλλες φορές, ιδιαίτερα αν είστε εσείς εκείνοι οι οποίοι αποφασίζετε το τι και το πώς. Τώρα έχετε περισσότερους λόγους να μην αποδέχεστε τις αλλαγές και να μην αφήνετε τα πράγματα στην τύχη τους.

ΤΙΡ: Τακτοποιήστε με τον καλύτερο τρόπο ένα οικονομικό θέμα που σας απασχολεί.

Υδροχόος

Επιτρέψτε στους άλλους να σας πλησιάσουν και να εκφράσουν τα αισθήματά τους. Αυτό που τους απασχολεί χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη. Ακούστε τους, συμβουλέψτε τους, προσέξτε τους. Τα δικά σας προσωπικά θέματα χρειάζονται μεγάλη ανασκαφή για να έρθουν στην επιφάνεια, σύντομα όμως θα χρειαστεί να κάνετε και για εσάς αυτό που κάνετε για τους άλλους.

ΤΙΡ: Μην παραμελείτε τις ανάγκες σας και μην τις βάζετε στο περιθώριο εξαιτίας άλλων υποχρεώσεών σας.

Ιχθύες

Στα αισθηματικά σας χρειάζεται να κινηθείτε διακριτικά και διπλωματικά. Οι επιδιώξεις σας δεν πρέπει να διαρρεύσουν σε άτομα που δεν είναι της εμπιστοσύνης σας. Οικονομικά φροντίστε να κάνετε καλύτερους υπολογισμούς και να μη δημιουργείτε περισσότερες ανάγκες για έξοδα από όσα μπορείτε να αντέξετε.

ΤΙΡ: Να είστε περισσότερο επιμελείς όσον αφορά στις λεπτομέρειες ενός ταξιδιού σας.