Η θεατρική Ομάδα “Fraction” θα συμμετέχει στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ηρακλείου Κρήτης | #radiopolitismos


Η Θεατρική Ομάδα Fraction που έκανε δυναμικά την παρθενική της εμφάνιση την προηγούμενη σεζόν με δύο θεατρικά έργα του γνωστού κομίστα Αρκά, το “Εχθροί εξ’αίματος” & το ” Βιολογικός Μετανάστης”, με τον ενιαίο τίτλο “Επείγοντα Περιστατικά” και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και θερμότατο χειροκρότημα από το κοινό της Καλαμάτας πρόκειται να συμμετέχει στο στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ηρακλείου Κρήτης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 εως τις 11 Φεβρουαρίου στο κινηματοθέατρο Αστόρια παρουσιάζοντας και εκεί την παράσταση με την οποία αγαπήθηκε τόσο πολύ από το κοινό της Μεσσηνίας .

Φωτογραφία του χρήστη Fraction Theater Company.

Συγκεκριμένα τα “Επείγοντα Περιστατικά” θα παρουσιασθούν την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου. Τα μέλη της ομάδας είναι ενθουσιασμένα που θα ανέβουν ξανά στη σκηνή και μάλιστα σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση και έχουν την ελπίδα να λάβουν και εκεί το πιο ζεστό χειροκρότημα του κοινού. 

Φωτογραφία του χρήστη Fraction Theater Company.

Φωτογραφία του χρήστη Fraction Theater Company.


Σε δήλωση τους είπαν : ” Θα θέλαμε εκ των προτέρων να ευχαριστήσουμε θερμά τη Θεατρική Σκηνή του Ηρακλείου που με την πολυετή εμπειρία στο χώρο, από το 1983, ανέλαβε τη διοργάνωση και την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου και έδωσε και σε εμάς την ευκαιρία να είμαστε μέρος αυτού. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Ας απολαύσουμε αυτό που τόσο πολύ αγαπάμε…” Το Θέατρο” !

Εμείς λοιπόν δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στην Θεατρική ομάδα Fraction να μαγέψει και το Κρητικό κοινό, όπως έκανε και με την Καλαμάτα. Καλή επιτυχία

Φωτογραφία του χρήστη Fraction Theater Company.

Το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κρήτης θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή επτά θεατρικών σχημάτων από όλη την Ελλάδα , από τις 3 έως τις 11 Φεβρουαρίου στο κινηματοθέατρο Αστόρια, στο Ηράκλειο.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει η «Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και έχει ως τιμώμενο πρόσωπο τον ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό.


Τα 7 θεατρικά σχήματα θα συμμετέχουν με διαγωνιστικό χαρακτήρα με κριτική επιτροπή τους: Τζένη Καλλέργη (ηθοποιό- συγγραφέα, σύζυγο Λυκούργου Καλλέργη), Κώστα Φέρρη (σκηνοθέτη της ταινίας Ρεμπέτικο- συγγραφέας), Μαρία Χανιωτάκη (σκηνογράφο, εικαστικό) Κάλλια Αναστασάκη (καθηγήτρια πιάνου- ιδιοκτήτρια Μινωικού Ωδείου Ηρακλείου) και Παρδαλίδου Αγγελική (ηθοποιό).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι προκρινόμενες ομάδες και οι ημερομηνίες που διαγωνίζονται, στη σάλα του Αστόρια στις 9.30 κάθε βράδυ, έχουν ως εξής:


Σάββατο 3 Φεβρουαρίου

Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου Κρήτης (πρεμιέρα)
Ήταν όλοι τους παιδιά μου, του Άρθουρ Μίλερ (εκτός συναγωνισμού)
Κυριακή 4 Φεβρουαρίου
Δημοτικό Θέατρο Μυλοπόταμου (ο Αυλοπόταμος)
Εσωτερικαί Ειδήσεις, του Μάριου Ποντίκα
Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου
Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης ΘΕΣΜΑ
Τα κόκκινα φανάρια, του Αλέκου Γαλανού
Τρίτη 6 Φεβρουαρίου
Θεατρική ομάδα Νάουσας Πάρου
Ποιος ανακάλυψε την Αμερική, της Χρύσας Σπηλιώτη
Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου
Φάρος Τυφλών Ελλάδας –
Το πορτραίτο μιας Μαντόνας- Λαίδη Φθειροζολ του Τέννεση Ουιλλιαμς, Το αυγό, του Κώστα Μουρσελά
Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου
fraction theater company Καλαμάτας –
Εχθροί εξ αίματος –επείγοντα περιστατικά, του Αρκά

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας
Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα, του Φ.Γ.Λορκα
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου
Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια»-
Θάψτε τους νεκρούς, του Irvin Shaw
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου
Μουσική και τραγούδια από «το Σύνολο Νυκτών και Τοξοτών οργάνων Κρήτης»
Απονομή βραβείων – τελετή λήξης

Παρακολουθήστε το βίντεο για το φεστιβάλ εδώΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ