“O παπουτσωμένος Γάτος ” από την Παιδική Σκηνή του ΜΕΘ #radiopolitismos

Εδώ και 40 χρόνια το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο ψυχαγωγεί το θεατρόφιλο κοινό της Καλαμάτας παρουσιάζοντας πάντα καλοδουλεμένες παραγωγές και αποσπώντας θετικότατες κριτικές. Τον τελευταίο καιρό όμως ένας αέρας ανανέωσης φαίνεται να φυσά στο ΜΕΘ , καθώς μετά την δημιουργία της Νεανικής Σκηνής , που έκανε την παρθενική της εμφάνιση με τον “Γυάλινο Κόσμο” την προηγούμενη σεζόν, πρόσφατα δημιουργήθηκε και Παιδική Σκηνή , η οποία θα συστηθεί στο κοινό με ένα πολύ αγαπημένο παραμύθι, τον “Παπουτσωμένο Γάτο”.

Φωτογραφία της Αναστασία Λεντούδη.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 23  Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας αποσπώντας πολύ καλές κριτικές και διασκεδάζοντας τους μικρούς μας φίλους που έσπευσαν να απολαύσουν τις περιπέτειες του τετράποδου και πανέξυπνου πρωταγωνιστή. Επόμενες παραστάσεις την Παρασκευή 2 , το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαρτίου, όταν ο μικρός τριχωτός μας ήρωας θα μας αποχαιρετήσει.

 

Το ΜΕΘ έχοντας δείξει την ευαισθησία του για τα άτομα με ειδικές ανάγκες μετά την σημαντική προσπάθεια του για την ελεύθερη και εύκολη προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα στο Κάστρο Καλαμάτας, τώρα στρέφεται και στα άτομα με προβλήματα ακοής. Έτσι αυτή η πρώτη παράσταση της Παιδικής Σκηνής είναι αφιερωμένη στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Για το λόγο αυτό η γενική δοκιμή ήταν ανοικτή για τα παιδιά αυτά, καθώς επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης μετάφρασης στη νοηματική για όσα παιδιά έχουν πρόβλημα ακοής ( μετά από προσυννενόηση ).

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Αναστασία Λεντούδη
Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Σπυροπούλου Σκηνογραφία – ενδυματολογία: Βενετσάνος Μπαλόπουλος
Συνθέτης – στιχουργός: Λεωνίδας Βέλλης
Μουσικοί: Λεωνίδας Βέλλης, Κώστας Μανιάτης
Τραγούδι: Κατερίνα Κατσαμπάνη Φροντιστήριο: Μαρία Λυκούση Ηχητικά – φωτισμοί: Γιώργος Νικολόπουλος
Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Αγγελόπουλος
Φωτογράφηση: Λεωνίδας Μακρής
Παίζουν: Παύλος Κλάδης, Κωνσταντίνος Ρέντας, Βασίλης Στεφανόπουλος, Βασιλική Σεβαστέλη, Ελένη Ρομπόγλου, Αναστασία Μητσέα, Έλενα Παπαευγενίου, Κώστας Αλεξίου, Μαρία Λυκούση, Έλενα Καυκά, Θεοδώρα Σπυροπούλου, Ολυμπία Βενιζελέα, Σοφία Δούση, Ελένη Γιαννακοπούλου, Αντώνης Μπούνας, Τάκης Βασιλόπουλος, Γεράσιμος Δημόπουλος, Νικολέττα Λυμπεροπούλου, Χρυσούλα Σιψά.

Ο Έμφασις 91,8 fm , ο Life fm 88 και το entermessinia.gr είναι χορηγοί επικοινωνίας της παράστασης.

Φωτογραφίες από την παράσταση:

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ