Ο πρωταγωνιστής της επιτυχημένης σειράς Glee έδωσε τέλος στη ζωή του, λίγο πριν εκτίσει ποινή φυλάκισης για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού.

«Είμαι σε θέση να επιβεβαίωσω πως ο Mark Salling έφυγε από τη ζωή νωρίς το πρωί. Ο Mark ήταν ένα ευγενικό και αγαπητό πρόσωπο, δημιουργικός, που έδινε τον καλύτερο εαυτό του για να αποκαταστήσει κάποια σοβαρά λάθη» ανέφερε στη δήλωσή του ο δικηγόρος του ηθοποιού, Michael J. Proctor. Ο ίδιος δεν αναφέρθηκε στην αιτία θανάτου, που σύμφωνα με τα αμερικανικά media είναι η αυτοκτονία.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός, που έγινε πασίγνωστος μέσω της επιτυχημένης σειράς Glee, επρόκειτο να μπει στη φυλακή για να εκτίσει ποινή μεταξύ τεσσάρων και επτά χρόνων –αντί είκοσι που προβλέπει ο νόμος–, αφού είχε δηλώσει ένοχος στην κατηγορία της κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού, τον Οκτώβριο του περασμένου χρόνου.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 35χρονος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, καθώς είχε στο παθητικό μία ακόμη απόπειρα, όταν τον προηγούμενο Αύγουστο επιχείρησε να κόψει τις φλέβες του – ενάμιση μήνα πριν εκδικαστεί η υπόθεσή του.

Όλα ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2015 όταν η αστυνομία του Λος Άντζελες συνέλαβε τον πρωταγωνιστή του Glee στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν πάνω 25.000 φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας στο laptop του, άλλες 4.000 βρέθηκαν σε εξωτερικό δίσκο, μαζί με 600 βίντεο. Η πληροφορία προήλθε από μια πρώην σύντροφο του ηθοποιού. Ο Salling ήρθε σε συμφωνία με τους κατήγορους και δήλωσε ένοχος. Μετά τη σύλληψη αφέθηκε ελεύθερος, αφού πλήρωσε εγγύηση 20.000 δολαρίων, ενώ του ανακοινώθηκαν και περιορισμοί: Δεν του επιτρεπόταν να βρίσκεται σε μέρη που είχαν οπτική επαφή σε σχολικές αυλές, πάρκα, δημόσιες πισίνες, παιδικές χαρές ή άλλους παρόμοιους χώρους που τους επισκέπτονται άτομα κάτω των 18. Στέλεχος του τμήματος Εγκλημάτων Διαδικτύου είχε δηλώσει πως «αυτές οι φωτογραφίες ήταν παραπάνω από πορνογραφικές, περιείχαν κακοποίηση παιδιών».

Σε ένα μήνα περίπου ο γνωστός ηθοποιός θα μάθαινε το χρόνο της ποινής και θα φυλακιζόταν.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.