Μάθημα ανθρωπιάς δίνουν ο George Clooney και η Amal Alamuddin, καθώς, σε κοινή τους συνέντευξη, αποκάλυψαν ότι φιλοξενούν στο σπίτι τους έναν 24χρονο πρόσφυγα από το Ιράκ, τον Hazim Avdal.

«Είχα το προνόμιο να εκπροσωπώ έναν αριθμό Yazidi που έχουν πέσει θύματα της γενοκτονίας που διαπράχθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τα τελευταία δύο χρόνια, έτσι γνώρισα τον Hazim. Όταν τον γνώρισα, θυμάμαι ότι με συνεπήρε το θάρρος του, αλλά και το εκπληκτικό του πνεύμα και ο τρόπος που μιλούσε. Ακόμα κι αφού είχε χάσει τα πάντα, μιλούσε για την επιθυμία του για δικαιοσύνη και όχι για εκδίκηση!», ανέφερε η δικηγόρος, στη συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον σύζυγό της, μέσω Skype, στην εκπομπή του David Letterman στο Netflix.

Το ζευγάρι ήταν στη Νέα Υόρκη όταν ο νεαρός τους είπε το όνειρό του να σπουδάσει στις ΗΠΑ και εκείνοι αποφάσισαν να τον βοηθήσουν. Έτσι, ο 24χρονος είναι πλέον φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Σικάγο, ενώ διαμένει στο σπίτι του ζευγαριού, στην περιοχή Augusta του Κεντάκι.

Ωστόσο, η δράση του George και της Amal δεν περιορίζεται μόνο στον Hazim, αφού έδωσαν 20 εκατομμύρια δολάρια στο φιλανθρωπικό τους ίδρυμα, το Clooney Foundation for Justice, ώστε να βρουν σπίτι και να μορφωθούν κι άλλοι πρόσφυγες.