Από την Έλγκα Νταϊφά

Ο Elon Musk, o άνθρωπος που μοιάζει να αλλάζει καθοριστικά όχι μόνο τον κόσμο αλλά και το γαλαξία, στα προσωπικά του είναι δειλός, κοκκινίζει εύκολα και δεν κάνει το πρώτο βήμα στο φλερτ. Αν και στα επαγγελματικά του είναι στο fast forward, εκείνος δεν απολαμβάνει το θρίαμβο όταν δεν έχει κάποια σύντροφο στο πλευρό του. Ο Musk έχει εξομολογηθεί πως «η επιτυχία είναι αδιάφορη αν δεν μπορείς να τη μοιραστείς με τον άνθρωπό σου. Πονάω όταν δεν είμαι σε σχέση. Δεν θέλω να κοιμάμαι μόνος». Ο Musk για να βρει κοπέλα θέλει βοήθεια. Δημοσιογράφος του περιοδικού Rolling Stone ακόμα θυμάται όταν, στο πλαίσιο συνέντευξης, του ζήτησε να του συστήσει «ένα καλό κορίτσι για σχέση». Προξενιό για τον κροίσο-εφευρέτη, που έχει στον τραπεζικό του λογαριασμό 21 δισ. δολάρια; Ενώ όλες πέφτουν τυχαία, διακριτικά και αδιάκριτα πάνω του, εκείνος μετράει τρεις σχέσεις-πανωλεθρίες!

Γάμος και χωρισμός x 2

Το 2000 ενώ προετοιμάζεται για το διδακτορικό του γνωρίζει τη βιβλιοφάγο, φοιτήτρια Aγγλικής Φιλολογίας Justine Wilson. Μάζεψε όλο του το θάρρος και της ζήτησε να βγουν, η Justine όμως τον απέφυγε. Δυο ώρες αργότερα o Musk επέστρεψε με δυο πυραύλους παγωτό (από νέος είχε αδυναμία στους πυραύλους), αλλά εκείνη τον κέρασε χυλόπιτα! Ένα χρόνο μετά συναντήθηκαν τυχαία. Στο μεταξύ ο Musk έφτιαχνε την πρώτη του startup και η Justine δούλευε ως δημοσιογράφος. Τα αισθήματά του δεν είχαν αλλάξει. Τώρα πια ήξερε το «κουμπί» της ‒ της παραχώρησε την πιστωτική του κάρτα να αγοράσει πρώτες εκδόσεις από τα αγαπημένα της βιβλία… Ο γάμος τους διήρκεσε έως το 2008 και απέκτησαν πέντε αγόρια (τρίδυμα, δίδυμα). Αν και ο χωρισμός τους ήταν βελούδινος, εκείνος χρέωσε την αρνητική έκβαση του γάμου του αποκλειστικά και μόνο στον εαυτό του. Ήρθε αντιμέτωπος με την κατάθλιψη.

Λίγους μήνες μετά το διαζύγιο και προσπαθώντας ο συνέταιρός του να τον βοηθήσει στης ζωής του το restart, τον πήγε μια υπερατλαντική βόλτα στα εργοστάσια της Aston Martin στη Μεγάλη Βρετανία. Τίποτα δεν του έφτιαχνε το κέφι, όμως μια έξοδος σε ένα μπαράκι του Λονδίνου τα άλλαξε όλα… Ο Musk μέσα από κοινούς φίλους ‒όχι μόνος του, για να μην ξεχνιόμαστε‒ γνώρισε την 20χρονη, άσημη ηθοποιό Talulah Riley. Αν και τους χώριζαν είκοσι χρόνια και πολλά δισ. δολάρια, εκείνη ήταν πιο άνετη από αυτόν. Οι δυο τους «έδεσαν», συναντήθηκαν και στο Λος Άντζελες, όμως όταν εκείνος της πρότεινε να της δείξει τους πυραύλους του, η Talulah δίστασε. Τελικά πήγε στην έπαυλή του και εκείνος κράτησε την υπόσχεσή του: της έκανε βιντεοπροβολή με θέμα την κατάκτηση του Διαστήματος. Δυο χρόνια μετά, το 2010, παντρεύτηκαν και ύστερα από άλλα δύο χρόνια τέλειωσε άδοξα ο γάμος τους! Ο Musk δεν αντέχει καιρό μόνος και επιστρέφει στην Talulah. Αποφασίζουν να ξαναορκιστούν «για πάντα». Η επανάληψη ξεκίνησε με τέτοια ορμή που έστειλε τους δύο πρωταγωνιστές σε μια ακόμα μετωπική σύγκρουση με τα «θέλω» και τις ανάγκες τους… «Μπαμ» και το ζευγάρι, που ήταν «πρώην» και έγινε «νυν», έγινε πάλι «πρώην»!

Με την πρώην τού Johnny Depp

Την ίδια περίοδο (2015- 2016), η Amber Heard έχει παντρευτεί τον Johnny Depp. Όμως, ο γάμος τους μοιάζει με roller coaster. Το Μάιο του 2016 τo Ίντερνετ πλημμυρίζει με στιγμιότυπα που δείχνουν ότι ο Depp επιτέθηκε στην Amber. Οι δημοσιοποιημένες στιγμές «οικογενειακής ευτυχίας» εξασφαλίζουν στην ηθοποιό ένα διαζύγιο 7 εκατ. δολαρίων! Και κάπου εκεί το Χόλιγουντ συναντά τη Silicon Valley. Το καλοκαίρι του 2016 «σκάει» η είδηση: Ο Elon και η Amber είναι ζευγάρι. Κυκλοφορούν αγκαλιά, χαζογελούν και δεν κρύβονται… Μοιράζονται τις κοινές στιγμές τους στο Instagram, σε κάποια «κλικ» εκείνη γέρνει πάνω, ο άλλοτε ακοινώνητος Musk ποζάρει υπερήφανα με αξεσουάρ ένα φιλί από κραγιόν στο μάγουλο! Ο Musk όταν είναι ερωτευμένος αναπνέει διαφορετικά! Οι πρώτες 365 μέρες θα κυλήσουν με το διακόπτη της σχέσης τους να ανάβει και να σβήνει. Ο Αύγουστος του 2017 θα ρίξει τίτλους τέλους στο ειδύλλιο. Γίνεται συναισθηματικά θρύψαλα και σε συνέντευξή του παραδέχεται «σε εμένα έπεσε πιο βαρύς ο χωρισμός». Η απόσταση κράτησε πέντε μήνες. Μετά ο Musk ακολούθησε την πάγια τακτική του: ζήτησε δεύτερη ευκαιρία και την κέρδισε. Νέος γύρος κοινών εμφανίσεων σε clubs, εξωτικές διακοπές στα Νησιά του Πάσχα και στο Ρίο, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Χιλή. Η σχέση είχε πάλι ημερομηνία λήξης. Ο Φεβρουάριος του χαρίζει μια τεράστια επιτυχία, του παίρνει όμως ανεπιστρεπτί(;) την Amber: Ο Musk και η Heard είναι πλέον δυο ξένοι στην ίδια πόλη!

Σήμερα μπορεί ο Elon Musk να εκτοξεύει το μέλλον της ανθρωπότητας στο ζενίθ, αλλά η προσωπική του ζωή μοιάζει καρφωμένη στο ναδίρ. Είναι πλέον θέμα χρόνου να διαβάσουμε στην εφημερίδα «47χρονος δισεκατομμυριούχος με 5 επαύλεις στο Λος Άντζελες, αξίας 70 εκατομμυρίων, και με πιθανή μελλοντική κατοικία στον Άρη ψάχνει νεαρή κυρία για σοβαρή σχέση».

Περισσότερα νέα και πλούσιο ρεπορτάζ, στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο Θέμα.