«Aντιμνημονιακός» και «αντιμακεδονικός» ο Βαρουφάκης που ιδρύει κόμμα και θέλει FBI…!

Κάτι από… Καλαμάτα, θα έχει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο θα ιδρυθεί σε ένα μήνα, με τον πρώην υπουργό Οικονομίας και καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής Οικονομίας, να παρουσιάζει χθες από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα τις προτάσεις του DiEM25.

«Ιδρύουμε το νέο κόμμα του DiEM25 στην Ελλάδα. Το κόμμα των υπεύθυνα ανυπάκουων, των ελλήνων ευρωπαϊστών. Θα συμμετάσχεις;», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στο site του Γιάννη Βαρουφάκη, με τις χθεσινές, να είναι από τις πρώτες επίσημες δηλώσεις του, για το νέο αυτό εγχείρημα…

Μάλιστα, εν είδει πολιτικού αρχηγού, ο Γιάνης Βαρουφάκης, συναντήθηκε με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, τονίζοντας πως σε αυτό που εστιάζει το νέο κόμμα, είναι μεταξύ άλλων, η δημιουργία ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης. «Οι πιο σημαντικοί συνάδελφοί μας, είναι δήμαρχοι, όπως οι δήμαρχοι της Βαρκελώνης και της Νάπολι. Άλλωστε, ένα από τα τεράστια προβλήματα που έχουν οι Δήμοι, είναι το κράτος και στόχος μας, είναι να βοηθήσουμε τους Δήμους, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις, να αυτονομηθούν από τα εθνικά κράτη και να ενωθούν στο πλαίσιο μιας πανευρωπαϊκής συνεργασίας», τόνισε ενώ απάντησε και στα όσα του καταλογίζει ο επικεφαλής του ESM Τόμας Βίζερ, αναφορικά με το χρέος της Ελλάδας, τονίζοντας ότι οι χειρισμοί του πρώην Έλληνα υπουργού Οικονομικών πιθανότατα δεν κόστισαν 100 δισ. ευρώ, όπως δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, αλλά το διπλάσιο! «Σε κάποιον έπρεπε να… χρεώσουν την επιλογή τους από το 2010, να παίρνουν ένα μη βιώσιμο χρέος και να το μετακυλύουν. Το αντιμετωπίζω με συμπάθεια και βαθιά τιμή, που επέλεξαν εμένα να αποδεχθούν τη μη βιωσιμότητα ενός χρέους, με το οποίο φόρτωσαν στον ελληνικό λαό», δήλωσε ο κ. Βαρούφακης, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση με τις αναφορές του για τα εθνικά θέματα και τη δικαιοσύνη.

ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΟΛΗ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΛΕΙ…  Ο ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣΠΟΥ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙΛΕΕΙ, ΤΟΥ «ΜΙΣΟΥΣ»!

«Η αρχαία Μακεδονία, ήταν ελληνική! Η νέα Μακεδονία, είναι ελληνική σε ένα μεγάλο κομμάτι της, κάποιο άλλο, δεν είναι ελληνικό! Το Μοναστήριον για παράδειγμα, κέντρο της Μακεδονίας και του ελληνισμού κάποτε, προφανώς δεν είναι ελληνικό. Θεωρώ ότι μια σύνθετη ονομασία, η οποία θα αναγνωρίζει το γεγονός ότι υπάρχει ένα κομμάτι της Μακεδονίας  που δεν είναι στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι η Μακεδονία, είναι εθνικά η σωστή λύση για ’μας», δήλωσε ο πρώην υπουργός, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση και με τη θέση του για το συλλαλητήριο. «Οι υστερίες, τα συλλαλητήρια του μίσους και αυτός ο αποπροσανατολισμός ενός λαού, τη στιγμή που ερημοποιείται η χώρα μας, δεν βοηθά», είπε και σχολιάζοντας τη συμμετοχή, ανέφερε πως είναι απολύτως δυνατό, 1 εκατ. έλληνες να έχουν άδικο!

FBI ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΥΠΟΥ… NOVARTIS ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

Καταληκτικά, πριν την εκδήλωση – παρουσίαση του νέου κόμματος στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας, αναφορικά με το πολυσυζητημένο σκάνδαλο Novartis, ο κ. Βαρουφάκης, είπε πως θα έρπεπε στην Ελλάδα να έχουμε… FBI! «Θα ήθελα να ζω σε μια χώρα όπου η δικαιοσύνη να λειτούργει ανεξάρτητα από δημοσιογράφους, πολιτικούς και πανεπιστημιακούς, ώστε να εξιχνιάζονται τέτοιου είδους υποθέσεις! Η λύση δεν είναι κάποιοι πολιτικοί να στήνουν δικαστήρια για άλλους πολιτικούς, αλλά οι θεσμικές αλλαγές στη δικαιοσύνη, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το FBI, ώστε να μην υπάρχει ασυδοσία”, κατέληξε ο «αιρετικός» πρ. τσάρος του Τσίπρα, που τον χαρακτήριζε asset της συγκυβέρνησης του 2015!!!

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ