2ος Παμμεσσηνιακός Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2017-2018

ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Βιβλιοθήκης και της εφαρμογής καλών πρακτικών, το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας διοργανώνει τον 2ο διαγωνισμού ορθογραφίας για τους/τις μαθητές/τριες των Γυμνασίων του νομού Μεσσηνίας, ως συνέχεια του πρώτου διαγωνισμού που οργάνωσε το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης κατά το σχολικό έτος 2016-17. Ο διαγωνισμός αυτός πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και με καθηγητές/τριες-φιλολόγους του νομού Μεσσηνίας.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις.

  • Η 1η φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στα σχολεία των μαθητών/τριών που δήλωσαν συμμετοχή, σήμερα 22 Φεβρουαρίου 2018. Τα θέματα θα σταλούν ταυτόχρονα στις 12:30΄ από επιτροπή μέσω της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
  • Η 2η φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, στις 25 Φεβρουαρίου 2018. Οι μαθητές/τριες θα διαγωνισθούν γραπτώς από τις 10:30΄ – 11:30΄σε αίθουσες του σχολείου κατά τάξη.
  • Η 3η φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί επίσης στις 25 Φεβρουαρίου 2018, στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας. Στη φάση αυτή συμμετέχουν οι 5 μαθητές/τριες της 2ης φάσης από κάθε τάξη που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία.

Ο νικητής από κάθε τάξη θα πάρει ως δώρο ένα tablet ενώ οι υπόλοιποι 4 μαθητές/τριες από κάθε τάξη που θα διαγωνισθούν στην 3η φάση, θα πάρουν δώρο ένα λεξικό. Όλοι οι μαθητές/τριες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής στον διαγωνισμό.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ