Ώρα «μηδέν» για τα σκουπίδια στην Καλαμάτα με τη μείζονα μειοψηφία να βάλλει κατά του δημάρχου και να ζητεί έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ.

Στο σημείο  «μηδέν», για μια ακόμη φορά η Καλαμάτα, η οποία δε λέει να πάρει… ανάσα από τα σκουπίδια, με την κατάσταση ξανά, εκτός ορίου… Λίγο πριν ξεκινήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση με το έργο μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που επιτέλους πήρε το «πράσινο φως», η μεσσηνιακή πρωτεύουσα, κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού η προσωρινή διαχείριση, την οποία ανέλαβε μετά από διεθνή διαγωνισμό η εταιρεία «Ηλέκτωρ» είναι κυριολεκτικά, στον… αέρα. Έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητεί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Σώματος, Μανώλης Μάκαρης, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στο δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, για το θέμα. «Πρέπει όλα τα θέματα να έρθουν… στο φως, αφού το περιβαλλοντικό ζήτημα της Μαραθόλακκας, θα μας απασχολεί πολλά χρόνια», δήλωσε ο κ. Μάκαρης, κατηγορώντας τον Παναγιώτη Νίκα ότι παραπλανούσε το Σώμα, αφού όπως είπε, απέκρυψε έγγραφα τα οποία ο ίδιος είχε συντάξει και είχε αποστείλει. «Εμείς μάθαμε από τα Μέσα Ενημέρωσης, ότι από τις 16 Φεβρουαρίου κηρύχθηκε η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Η Καλαμάτα, το έμαθε 4 μέρες μετά! Δεν μπορεί το ζήτημα αυτό, να το διαχειριστεί μόνος του, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ένα τέτοιο πρόβλημα σε κλειστά γραφεία», ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβούλιου, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο πόλη.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ «ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ»

«Ο χώρος είναι πλέον μια απέραντη χωματερή, δε γίνεται καμία διαχείριση, παρά μόνο εναπόθεση σύμμικτων απορριμμάτων, ενώ ο δε χώρος εναπόθεσης των οργανικών, βρίσκεται σε κατάσταση σήψης, με τα στραγγίδια να ρέουν προς το Νέδοντα, προκαλώντας ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική βλάβη», δήλωσε ο Μανώλης Μάκαρης και συνέχισε. «Τα δέματα με το υπόλειμμα, έχουν σε μεγάλο βαθμό διαρραγεί, ενώ η μερική μεταφορά τους στη νέα θέση εναπόθεσης, δεν έχει γίνει με γεωύφασμα, ως έπρεπε. Οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζομένους, είναι επικίνδυνες, ενώ η αποκατάσταση της παλιάς χωματερής είναι προβληματική, αφού  οι επιφανειακές στρώσεις χώματος, παρουσιάζουν ρηγματώσεις και παρασύρονται από τα νερά της βροχής αποκαλύπτοντας τον πυρήνα της χωματερής», δήλωσε με τον σύμβουλο του συνδυασμού Σταμάτη Μπεχράκη, αναφερόμενος στο δήμαρχος, να επισημαίνει πως δεν μπορεί να αρνείται την ενημέρωση και τη συζήτηση με τις μειοψηφίες, καθώς έτσι αποδεικνύει πως δεν επιθυμεί την ουσιαστική στήριξη από τις παρατάξεις. «Ο δήμαρχος μιας πόλης εκβιάζεται! Από ποιους; Γιατί δεν ενημέρωσε το ΔΣ και δεν προσέφυγε στις υπηρεσίες που προβλέπεται», τόνισαν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας στη διάρκεια της συνέντευξης, με το δήμαρχο, από την πλευρά του, να αναφέρεται στην υπόθεση, τις μηνύσεις και τις συλλήψεις, επειδή παρεμποδίστηκαν τα οχήματα.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΑ

«Εγώ το μόνο που θέλω να κάνω, είναι να παρακαλέσω να μας αφήσουν να κάνουμε τη διαχείριση των απορριμμάτων, όχι να τα πετάξουμε. Έρχεται μια υπεύθυνη εταιρεία, η οποία κάνει και τη διαχείριση στη Φυλή και ότι μας έχει ζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, το έχουμε υπογράψει με την εταιρεία αυτή. Οι τουαλέτες, η δυνατότητα να πλένονται οι εργαζόμενοι, να έχουν στολές εργασίας, όλα αυτά, έχουν προβλεφθεί. Οφείλονται από την προηγούμενη εταιρεία, κάποια χρήματα, σε κάποιους υπαλλήλους, αλλά αν δεν αρχίσει η νέα εταιρεία να δουλεύει, αν δε δώσει κάποια χρήματα στην προηγούμενη εταιρεία που έχει αφήσει εδώ μηχανήματα, πως θα κινηθεί η διαδικασία; Έχει και ο Δήμος κάποια χρήματα και θα κοιτάξουμε να βρούμε τον τρόπο, ώστε αυτοί οι λίγοι που τους οφείλονται δεδουλευμένα, να τα πάρουν. Δεν είναι δυνατό η πόλη να γεμίσει σκουπίδια, πρέπει όλοι οι φορείς, να σταθούν δίπλα σε αυτήν την προσπάθεια, καθώς δεν μπορεί να διαφημιστούμε ως μια πόλη γεμάτη σκουπίδια», ανέφερε από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Νίκας.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ