Τραγωδία στο Περιστέρι: Του φώναζα να πηδήξει, τον είδα να καίγεται ζωντανός

Συγκλονίζει η τραγωδία με τον 80χρονο το πρωί της Καθαράς Δευτέρας στο Περιστέρι. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, Αναστάσιος Ιωσηφίδης, ο οποίος έπασχε από άνοια, ήταν κλειδωμένος στο διαμέρισμα όπου ξέσπασε η πυρκαγιά και γνώρισε φρικτό θάνατο καθώς κάηκε ζωντανός στο μπαλκόνι του τρίτου ορόφου του διαμερίσματος όπου έμενε.

Ενας αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την τραγωδία στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Επειδή είδα τι ερχόταν του φώναζα να πηδήξει, τον είδα να καίγεται ζωντανός, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νίκος.

 

Πρόκειται για τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Αναστάσιο Ιωσηφίδης, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του Ατρόμητου για πρώτη φορά την περίοδο 1959-60. Αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ατρομήτου έχοντας 24 συμμετοχές.

Η τραγωδία είναι πως ο άτυχος άνδρας ήταν κλειδωμένος στο σπίτι και δεν μπορούσε να βγει. Σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από άνοια και οι δικοί του κλείδωναν το σπίτι καθώς έβγαινε έξω και υπήρχε ο κίνδυνος να χαθεί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 8:00, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου, επί της οδού Αισώπου, ενώ οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν τον ηλικιωμένο νεκρό στο μπαλκόνι. Όπως εκτιμά η Πυροσβεστική, ο άνδρας προσπάθησε να βγει έξω αλλά μόλις πήγε στο μπαλκόνι άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι γείτονές του που τον άκουσαν να φωνάζει, «βοήθεια, καίγομαι» έσπευσαν για βοήθεια, ωστόσο η πόρτα του διαμερίσματος, ήταν κλειδωμένη και ο άτυχος ηλικιωμένος είχε εγκλωβιστεί στο φλεγόμενο διαμέρισμα. Στην ίδια πολυκατοικία, όπως αναφέρουν κάτοικοι, έμενε και ο γιος του θύματος, αλλά εκείνη τη στιγμή απουσίαζε.

Σημειώνεται ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ