Τα Κούλουμα είναι μια καλή ευκαιρία για να βγουν από την αφάνεια νηστίσιμοι μεζέδες, γλυκά και λιχουδιές που λείπουν από το καθημερινό τραπέζι. Θαλασσινά, όσπρια και λαχανικά πρωταγωνιστούν στις επιλογές μας γεμίζοντας ένα τραπέζι που μυρίζει Ελλάδα!

lagana_181285787

Λαγάνα
Το ψωμί με την ωραία τραγανή κρούστα, που παρασκευάζεται παραδοσιακά χωρίς προζύμι, δε λείπει ποτέ από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Ταιριάζει απόλυτα με όλες τις νηστίσιμες λιχουδιές που θα φτιάξετε.

taramas_155813153

Ταραμοσαλάτα
Στο σαρακοστιανό τραπέζι εμφανίζεται σε πολλές εκδοχές για να διαλέξετε ποια ταιριάζει καλύτερα στα γούστα σας. Φτιάξτε τη με λευκό ή κόκκινο ταραμά προσθέτοντας ψωμί ή πατάτα, κρεμμύδι ή σε κάποιες περιπτώσεις σκόρδο, αμύγδαλα, λεμόνι και λάδι επιλογής σας (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο).
Extra tip: Ανάλογα με την υφή που θέλετε να έχει, χτυπάτε τον ταραμά με τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ ή τον φτιάχνετε στο χέρι λιώνοντας τα υλικά απλά με ένα πιρούνι. Για να μην κόψει, προσθέτετε το λάδι σταδιακά. Αν πάραυτα κόψει, απλά ρίχνετε λίγο νεράκι και την ξαναχτυπάτε στο μίξερ. Για πιο γεμάτη γεύση, προτιμήστε ελαιόλαδο, για πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα σπορέλαιο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο olivemagazine.gr