Συμμετοχή του Μανιατάκειου Ιδρύματος στο 2ο σεμινάριο του «Inherit Project: Προαγωγή της πολιτιστικής κληρονομιάς ως πηγή βιώσιμης ανάπτυξης»

Tην εβδομάδα, μεταξύ 22 και 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου το 2ο Τοπικό Σεμινάριο του Erasmus+ ερευνητικού προγράμματος InHeriT με θέμα: «Η πολιτιστική κληρονομιά ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης».

Το Σεμινάριο διοργάνωσε η Σχολή Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νέαπολις Πάφου και συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης, το Τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Middlesex University, το Μανιατάκειον  Ίδρυμα, το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και το Ινστιτούτο Fondazione Flaminia της Ραβέννα. Τα παραπάνω ιδρύματα αποτελούν και τους εταίρους του εν λόγω ερευνητικού προγράμματος. Εκ μέρους του Μανιατακείου Ιδρύματος συμμετείχε η διευθύντρια Βίκυ Ιγγλέζου.

7 φορείς από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ανταλλάξανε απόψεις σχετικά με την οικονομική αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη συμβολή της στην οικονομική και κοινωνική ευημερία και το ρόλο της στην επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Η εν λόγω διοργάνωση ήρθε σε συνέχεια του 1ου Τοπικού Σεμιναρίου InHerit στη Μεσσηνία που πραγματοποίησε το Μανιατάκειον Ίδρυμα 2-6 Οκτωβρίου 2017 καθώς και του Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο «Η Οικονομική Αξία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Οικονομικά Οφέλη, Κοινωνικές Ευκαιρίες και Προκλήσεις της Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Βιώσιμη Ανάπτυξη» που πραγματοποίησε 12-13 Μαΐου 2016, στο συνεδριακό κέντρο «ΕΞΕΛΙΞΗ-Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας» με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την οικονομική αξία της αρχιτεκτονικής πολιτιστικής κληρονομιάς και του κρίσιμου ρόλου της στη δημιουργία τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Βασικός στόχος του InHeriT είναι η ανάπτυξη της γνώσης του κοινού σχετικά με τις δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και η δημιουργία κοινωνικών πρωτοβουλιών και νέων επιχειρηματικών συνεργειών, επενδύοντας στην τοπική και την περιφερειακή πολιτιστική κληρονομιά.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ