Μια από τις εμβληματικές μορφές της ελληνικής μόδας, ο γνωστός σχεδιαστής και ιδιοκτήτης των καταστημάτων Parthenis, Δημήτρης Παρθένης, «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών.

«Μετά λύπης, ανακοινώνουμε την απώλεια του ιδρυτή του οίκου Parthenis, Δημήτρη Παρθένη. O Δημήτρης Παρθένης θα συνεχίσει να αποτελεί την πηγή έμπνευσης του οίκου», αναφέρεται στην σελίδα του οίκου στο Facebook, ενώ η κόρη του, Ορσαλία, άλλαξε την εικόνα του προφίλ της με μία φωτογραφία του πατέρα της.

Ο σχεδιαστής πέθανε χθες, Σάββατο, σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί τη Δεύτερα, στις 13:30, από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι. Η οικογένεια παρακαλεί, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στην Πνοή Αγάπης, τον Σύλλογο Εθελοντών Κοινωνικής και Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με Καρκίνο και των Οικογενειών τους, που επιτελεί έργο στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

Ο Δημήτρης Παρθένης άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στην Αθήνα το 1970 και σύντομα κατάφερε να ξεχωρίσει για την αισθητική και τις μίνιμαλ γραμμές του,  που παραμένουν σήμα-κατατεθέν των ρούχων του οίκου, τα ηνία του οποίου κρατά πλέον η Ορσαλία. Σήμερα, ο οίκος Parthenis, οι συλλογές του οποίου σχεδιάζονται και παράγονται στην Αθήνα, διατηρεί τέσσερα αυτόνομα καταστήματα στην Ελλάδα, καθώς και δίκτυο χονδρικής, τόσο στην χώρα μας, όσο και στην Κύπρο.