Στο μικροσκόπιο τα βίντεο της έκρηξης σε κατάστημα στην Κηφισίας

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας βρίσκονται τα δύο βίντεο από κάμερες ασφαλείας καταστήματος, που δείχνουν την ισχυρή έκρηξη στο κατάστημα επίπλων στη λεωφόρο Κηφισίας, στο Μαρούσι, στις 4 τα ξημερώματα.

Συγκεκριμένα, το Tμήμα Δίωξης Εκβιαστών έχει αναλάβει την έρευνα για την έκρηξη που σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα σε κατάστημα επίπλων στο Μαρούσι που βρίσκεται επί της λεωφόρου Κηφισίας. Η έκρηξη προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημιές στο κατάστημα αλλά και σε διπλανά καταστήματα.

Στο ένα εκ των δύο βίντεο, φαίνεται να φτάνει στο κατάστημα μια μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες.

Ο ένας από τους δύο,  που φορούσαν κράνη, κατεβαίνει από τη μοτοσικλέτα, αφήνει κάτι στην είσοδο του καταστήματος, προφανώς τον εκρηκτικό μηχανισμό, και στη συνέχεια απομακρύνεται μαζί με τον συνεπιβάτη του με μεγάλη ταχύτητα.  Τρία λεπτά αργότερα σημειώνεται η εκκωφαντική έκρηξη που κατέστρεψε το κατάστημα.

Δείτε τα βίντεο

Να σημειωθεί ότι δεν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα γεγονός που σημαίνει ότι οι δράστες της επίθεσης δεν ενδιαφέρονταν αν θα υπάρξουν θύματα.

Οι εικόνες εξετάζονται από την αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών.

Η αστυνομία βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στον τόπο της έκρηξης και αυτή την ώρα παίρνει καταθέσεις από τους ιδιοκτήτες της αλυσίδας επίπλων και από αυτόπτες μάρτυρες.

Κλειστή είναι μια λωρίδα της Κηφισίας ενώ έχει προκληθεί μποτιλιάρισμα που ξεκινά από την Κηφισιά.

Δείτε τη στιγμή της έκρηξης σε βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ:

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ