Στη «φάκα» της Αστυνομίας ζευγάρι αρχαιοκάπηλων στην Καλαμάτα που έψαχνε χρυσό και άλλους… θησαυρούς!

Αρχαία και χρυσό, είχε βάλει… στο μάτι ένα ζευγάρι από την Καλαμάτα, που συνελήφθη από την αστυνομικούς της Ασφάλειας, για παράνομη κατοχή όπλων, εκρηκτικών, ασυρμάτων και μια συσκευή ανίχνευσης μετάλλων, τα οποία και κατασχέθηκαν. Πρόκειται για έναν άνδρα 51 ετών και μια γυναίκα 42, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων που αφορούν στα όπλα, τα εκρηκτικά, τα αρχαία και εν γένει την πολιτιστική κληρονομιά και τις ραδιοσυχνότητες.

Το ζευγάρι, πήγε… καρφωτό, με τους αστυνομικούς να τους συλλαμβάνουν, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση και να βρίσκουν στο σπίτι τους σε χωριό της Καλαμάτας, όλα τα απαραίτητα για την παράνομη δράση τους, σύνεργα. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 φορητοί ασύρματοι, 1 περίστροφο, 1πιστόλι φωτοβολίδων με 4 καψύλια και 1 πιστόλι replica, 1γεμιστήρα πιστολιού με 16 μεταλλικά σφαιρίδια, εκρηκτικά  (Τ.Ν.Τ.) και 3 καψύλια πυροδότησης εκρηκτικής ύλης, πυρίτιδα, 6 βραδύκαυστα φιτίλια, 33 κροτίδες, 30 αμπούλες προωθητικού αερίου για πιστόλι replica και πολλά χρήματα, καθώς είχαν μέσα στο σπίτι, 32.195 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας και το προανακριτικό έργο, της Ασφάλειας συνεχίζονται.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ