Σε κλίμα συγκίνησης η Τελετή Λήξης του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Σε κλίμα συγκίνησης και με μια σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το βράδυ το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου, μετά από δύο εβδομάδες προβολών, σεμιναρίων και παράλληλων εκδηλώσεων στην Καλαμάτα και πέντε ακόμα πόλεις της Πελοποννήσου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» Αναστασία Μπελογιάννη, η οποία μετέφερε τα συγχαρητήρια για τη διοργάνωση εκ μέρους του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και εξήρε την προσφορά του θεσμού στην πολιτιστική ζωή της πόλης. Δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει πως ο θεσμός έχει την αμέριστη υποστήριξη της «Φάρις» και ευχήθηκε το φεστιβάλ να συνεχίσει να διοργανώνεται κάθε χρόνο με την ίδια και περισσότερη επιτυχία.

Από την πλευρά της, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου Τζίνα Πετροπούλου με εμφανή συγκίνηση ευχαρίστησε το κοινό της Καλαμάτας που ακόμα μια φορά αγκάλιασε το θεσμό και έδωσε το «παρών» καθ’ όλη τη διάρκεια των προβολών, καθώς και τους στενούς συνεργάτες της τους οποίους κάλεσε και παρουσίασε στη σκηνή.

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης παρουσιάστηκε ένα μικρό βίντεο με στιγμιότυπα του φετινού φεστιβάλ ενώ αμέσως μετά ανακοινώθηκαν τα βραβεία κοινού για το καλύτερο ελληνικό και διεθνές ντοκιμαντέρ, όπως προέκυψαν από την ψηφοφορία του κοινού.

Από ελληνικής πλευράς αναδείχθηκε το ντοκιμαντέρ του Γρηγόρη Βαρδαρινού «Θεσσαλονίκη 1917: Η Φωτιά που γέννησε μια πόλη», ενώ «Ο Ύμνος στη ζωή» (Love like Life) των Nathalie Rossetti & Turi Finocchiaro & Nicolas Liguori διακρίθηκε ως το καλύτερο διεθνές ντοκιμαντέρ. Υπενθυμίζεται πως οι σκηνοθέτες Nathalie Rossetti και Turi Finocchiaro, καθώς και ο πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ Raymond Le Moal είχαν βρεθεί στην πόλη της Καλαμάτας με αφορμή της προβολής του φιλμ και συνομίλησαν με το κοινό. Το βραβείο για το καλύτερο ελληνικό ντοκιμαντέρ προσέφερε η εταιρεία SteFilm και αφορά το DCP για την επόμενη δουλειά του νικητή αξίας 1.000 ευρώ,  ενώ αυτό για το καλύτερο διεθνές ντοκιμαντέρ, αντίστοιχης αξίας, προσφέρει το ξενοδοχείο Βασιλικόν στην Καλαμάτα.

Πριν το τέλος της τελετής, την οποία έκλεισε με συναυλία από το μουσικό σχήμα Ευοί Ευάν, η κα Πετροπούλου επεφύλασσε μια έκπληξη στο κοινό, καθώς κάλεσε στη σκηνή και επιβράβευσε τρεις από τους πιο πιστούς και καθημερινούς θεατές, που «έκοβαν κάρτα, καθημερινά, από τις 5 το απόγευμα» και παρακολούθησαν με το ίδιο ενδιαφέρον όλες τις προβολές» όπως είπε.

Εμείς από πλευράς μας να συγχαρούμε την καλλιτεχνική διευθύντρια Τζίνα Πετροπούλου και το επιτελείο της για την άρτια δουλειά που έκαναν και το αποτέλεσμα που μας προσέφεραν και περιμένουμε την επόμενη διοργάνωση ευχόμενοι κάθε επιτυχία!

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ