Στους περισσότερους από εμάς δεν αρέσουν οι σαλάτες και όχι επειδή τα λαχανικά είναι ό, τι πιο άνοστο μπορεί να προσγειωθεί στο πιάτο μας ή επειδή είμαστε καταδικασμένοι να πέφτουμε σε κατάθλιψη κάθε φορά που κάνουμε δίαιτα ή προσέχουμε τη διατροφή μας, αλλά πολύ απλά επειδή δεν ξέρουμε να φτιάξουμε μια σαλάτα. Παρακάτω θα βρεις έναν πολύ εύκολο οδηγό για να φτιάξεις βήμα βήμα μια σαλάτα, που όντως θα θέλεις να φας με τη ψυχή σου.

 

Βήμα 1ο: Διάλεξε βάση
Προσοχή όμως! Διάλεξε μια ποικιλία από πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όχι μόνο μαρούλι. Ξεκίνα τη σαλάτα σου, βάζοντας στο μπολ σου σπανάκι, ρόκα για πιπεράτη γεύση, άνιθο και βασιλικό για μεθυστικό άρωμα και λίγο λάχανο για την απαραίτητη εναλλαγή υφών. Και μια φιλική συμβουλή: Άσε στην άκρη καλύτερα το iceberg, εκτός αν θέλεις η σαλάτα σου να μην έχει καμία απολύτως γεύση.

Βήμα 2ο: Ψιλόκοψε τα λαχανικά σου
Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς σε κάθε πιρουνιά να πιάνεις μια ποικιλία λαχανικών, απολαμβάνοντας τη γεύση της σαλάτας σου στο σύνολό της.

 

Βήμα 3ο: Πρόσθεσε λαχανικά
Κάνε τη σαλάτα σου όσο πιο πολύχρωμη μπορείς. Επίλεξε λαχανικά με διαφορετικές υφές και χρώματα, όπως μπρόκολο, πιπεριές, καρότο, αγγούρι και ντομάτα.

Βήμα 4ο: Επίλεξε την πρωτεΐνη της επιλογής σου
Λίγο φιλέτο κοτόπουλο, τυρί ή τόνος θα δώσει «υπόσταση» στη σαλάτα σου και θα την κάνει πολύ πιο χορταστική γιατί ας μην κοροϊδευόμαστε, τρώγοντας μαρούλια δεν χόρτασε ποτέ κανείς. Εάν είσαι χορτοφάγος, επίλεξε φακές, φασόλια, κινόα, φαγόπυρο ή κάποια άλλη χορτοφαγική πρωτεΐνη της επιλογής σου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο olivemagazine.gr