Επίπονο μεν, εύκολο δε. Το πρόβλημα είναι ότι μαυρίζουν στο καθάρισμα και οι αγκινάρες και τα χεράκια σας. Τα χεράκια σας θα τα προστατέψετε με ένα ζευγάρι γάντια. Η αγκινάρα πάλι, για να μην μαυρίσει χρειάζεται χυμό λεμονιού, όπως σας δείχνει βήμα-βήμα ο Ηλίας Μαμαλάκης.

 

* Στύβετε 2 λεμόνια και αδειάζετε το χυμό σε ένα μπολ με νερό. Κρατάτε τις λεμονόκουπες.

 

* Καθαρίζετε τις αγκινάρες, ξεφυλλίζοντας τα πολλά χοντρά, εξωτερικά φύλλα.

* Κόβετε κάθετα τα περισσευούμενα μαλακά φύλλα.

 

* ΄Με το μαχαίρι καθαρίζετε τις αγκινάρες από το χνούδι.

 

* Ξεφλουδίζετε και τον κορμό της αγκινάρας.

 

* Τρίβετε καλά τις αγκινάρες με τις λεμονόκουπες που κρατήσατε και στη συνέχεια τις ρίχνετε μέσα στο μπολ με το νερό και το χυμό λεμονιού.

Έτσι οι αγκινάρες θα παραμείνουν λευκές και μαλακές!

Δείτε το βίντεο στο olivemagazine.gr