Μια διογκούμενη έλλειψης αγαύης προκαλεί αύξηση τιμών στη βιομηχανία τεκίλα και θα μπορούσε να οδηγήσει σε ελλείψεις ακόμη και μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστών. Η αγαύη είναι το βασικό συστατικό για την παρασκευή του αλκοολούχου ποτού.

Το Reuters αναφέρει ότι η τιμή των φυτών έχει εξαπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Και δεδομένου ότι η αγαύη χρειάζεται επτά έως οκτώ χρόνια για να φτάσει σε πλήρη ωρίμανση, ορισμένοι παραγωγοί τεκίλα χρησιμοποιούν νεαρά φυτά για να καλύψουν τη ζήτηση από εταιρείες παραγωγής τεκίλα. Αυτές, με τη σειρά τους, παράγουν λιγότερη τεκίλα και οδηγούν σε έναν φαύλο κύκλο λιγότερων πλήρως ώριμων φυτών την επόμενη σεζόν.

Οι αγρότες φυτεύουν περισσότερα φυτά αγαύης, αλλά δεν μπορούν να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στη ζήτηση, και η πρόσθετη απειλή της κλοπής (περίπου 15.000 φυτά κλάπηκαν πέρυσι, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με το 2016) καθιστά το πρόβλημα σοβαρότερο.

Διαβάστε την συνέχεια στο fortunegreece.com