Πιο… δυνατό από ποτέ φέτος το καρναβάλι της Μεσσήνης που μετρά 158 χρόνια ζωής!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΘΛΙΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΠΑΝΗ

Βαθύτατα συγκινημένος, μην μπορώντας να κρατήσει τα δάκρυά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης και φίλος του αείμνηστου, πρώην δημάρχου Καλαμάτας, Χρήστου Μαλαπάνη, δεν κατάφερε χθες, στην από μέρες προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, να μιλήσει για το ιστορικό καρναβάλι της περιοχής, ζητώντας συγγνώμη από τους δημοσιογράφους και δίνοντας… σκυτάλη στην αντιδήμαρχο και υπεύθυνη για τα πολιτιστικά ζητήματα του Δήμου, Γωγώ Παναγοπούλου!

Ο Γιώργος Τσώνης, δήλωσε βαθύτατα λυπημένος για την απώλεια του φίλου και μέντορά του. «Ο Χρήστος, ήταν ένας δημοκρατικός άνθρωπος, ένας μεγάλος τεχνοκράτης, για την πολιτική και τη ζωή, που του οφείλω εγώ προσωπικά πάρα πολλά πράγματα, γιατί ήταν ο μέντοράς μου στα πρώτα μου βήματα στην Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο… Ήταν δίπλα μου και ήμουν δίπλα του, τον αγαπούσα και με αγαπούσε πολύ! Ο Χρήστος, είχε βοηθήσει όλο το Δήμο και την πόλη της Μεσσήνης και όχι μόνο εμένα σα δήμαρχο», δήλωσε κλαίγοντας ο δήμαρχος, ο οποίος όσον αφορά στο καρναβάλι, έκανε λόγο για ένα πραγματικά μεγάλο γεγονός. Όπως και να ‘χει, η ζωή προχωρά και η Μεσσήνη, συνεχίζει τον δραστήριο βηματισμό της στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, με την αρμόδια αντιδήμαρχο να ενημερώνει για τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο του ιστορικού καρναβαλιού, οι οποίες φέρεται να έχουν προσελκύσει ήδη, πολλούς επισκέπτες.

ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

«Έχουμε καλά μηνύματα από τουριστικά γραφεία που οργανώνουν εκδρομές, με το ενδιαφέρον να είναι έντονο για την περιοχή μας», δήλωσε η Γωγώ Παναγοπούλου, μιλώντας για την 158η διοργάνωση. «Είναι ένα καρναβάλι που πλέον έχει ξεπεράσει το θεσμό και έχει γίνει βίωμα για πολλές γενιές σε αυτήν την πόλη, γι’ αυτό και φέτος, η ευθύνη είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς η αξία του, εδραιώνεται στο πέρασμα των χρόνων», ανέφερε η κα Παναγαοπούλου, που στάθηκε στις πολλές συνεργασίες με συλλόγους και φορείς για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και κάλεσε όλους σε συμμετοχή. «Θέλουμε να φορέσουμε τις… καλές μάσκες, τη μάσκα της αισιοδοξίας και του χαμόγελου, ξεπερνώντας έστω και για λίγο, έστω και μέσα από αυτό τον… πλασματικό κόσμο, τα δύσκολα προβλήματα της καθημερινότητας», δήλωσε η αντιδήμαρχος που μίλησε και για το φετινό θέμα του καρναβαλιού.

ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΚΑΙ …ΟΔΗΓΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ  ΜΑΓΚΕΣ»

«Ο ταύρος, μας οπλίζει με δύναμη, γι’ αυτό και αποτελεί το σύμβολο του φετινού καρναβαλιού, ενώ εστιάσαμε και σε ένα musical, σε ένα έργο που μεταφέρθηκε με επιτυχία στον ελληνικό κινηματογράφο, το «Γοργόνες και μάγκες», ελπίζοντας και ευχόμενοι πως με τη «δύναμη» του ταύρου και όμορφες ιδέες από την ταινία, θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε την πόλη της Μεσσήνης, σε εστία χαράς, χαμόγελου και αισιοδοξίας», δήλωσε η κα Παναγοπούλου και στάθηκε σε μερικές από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

«Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις, θα ξεκινήσουν την Τσικνοπέμπτη στις 8 του μηνός, με το άρμα του Μπεκρή και τσικνίσματα στις γειτονιές της πόλης της Μεσσήνης. Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, είναι το πάρτυ στην κεντρική πλατεία, αφιερωμένο στα παιδιά, καθώς ύστερα από παρότρυνση του δημάρχου, που θεωρεί ότι οι εκδηλώσεις αυτές, πρέπει να αφιερωμένες στα παιδιά, διοργανώνουμε μια σειρά από ξεχωριστές δράσεις και πολύ μουσική, ειδικά για τους μικρούς μας φίλους. Πολλές, θα είναι γενικά οι εκδηλώσεις από φορείς και συλλόγους, για να φτάσουμε στην Κυριακή 18 Φεβρουαρίου με τις φωτιές, τον «Τυρή και Ταραμά» και το «Φάγατε; Φάγαμε» από το Σωματείο Εθελοντών και φυσικά, στην κορύφωση, την Καθαρά Δευτέρα! Αυτό είναι άλλωστε που μας ξεχωρίζει ως καρναβάλι», επεσήμανε η αντιδήμαρχος, αναφερόμενη στην ιδιαιτερότητα του ιστορικού καρναβαλιού, που θέλει τις κορυφαίες εκδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα, την Καθαρά Δευτέρα. «Το πρωί, θα έχουμε την αναβίωση της αναπαράστασης της δίκης και του απαγχονισμού της «γριάς Συκούς» από το Θεατρικό Εργαστήρι της Μεσσήνης και φυσικά, τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση το μεσημέρι», ανέφερε η κα Παναγόπουλου, ανακοινώνοντας πως το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Vegas.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ  08/02/2018

11:00 ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ με το άρμα του Μπεκρή, τσικνίσματα μεζέδες & κρασί, μελωδίες από τους Τροβαδούρους της Μεσσήνης και στη συνέχεια  γλέντι  στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης. Διοργάνωση Δ. Κ. Μεσσήνης &Σύλλογος παραλίας Βελίκας «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/02/2018

18:00 ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ , στην αίθουσα εκδηλώσεων  «Νεφέλη», από τον Σύλλογο γονέων & κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης.

 ΚΥΡΙΑΚΗ 11/02/2018

11:00 ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, στη κεντρική πλατεία Μεσσήνης με θεατροπαιχνίδια παντομίμα, χορός, τραμπολίνο, παιχνίδια και  εργαστήρια. Συμμετέχουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικά σχολεία,  ο Ιδιωτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός ¨Το πρώτο μας σχολείο &το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης. (Η συμμετοχή στις δράσεις είναι ελεύθερη για όλα τα παιδιά)

 17:30 ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ, στην αίθουσα ΚουζήKouzisevents από το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/02/2017

19:00 ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

20:00 ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΙστο Idealcafe από το σύλλογο  Γυναικών Μεσσήνης .

 ΣΑΒΒΑΤΟ 17/02/2018

10:00 TO ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ, στην κεντρική πλατεία Μεσσήνηςμε το σύλλογο «Η Χαρά του Παιδιού».

17:30 ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Νεφέλη» από τον Σύλλογο γονέων & κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης.

21:00 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ Δημοτικής Φιλαρμονικής, στην αίθουσα εκδηλώσεων  Kouzisevents, με τη στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης .

21:00 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ  στην Τ.Κ Βελίκας. Διοργάνωση Τ.Κ.  Βελίκας

21:00 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, στην Τ.Κ. Νεοχωρίου. Διοργάνωση Τ.Κ. Νεοχωρίου.

 ΚΥΡΙΑΚΗ 18/02/2018

21:00 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΙΕΣ στις γειτονιές της Μεσσήνης.

21:50 ΚΑΥΣΗ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ

22:00 Αναβίωση εθίμων  «ΤΥΡΗΣ – ΤΑΡΑΜΑΣ» & «ΦΑΓΑΤΕ – ΦΑΓΑΜΕ» από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης.

 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/02/2018

10:30 Οι ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΔΕΣ των Συλλόγων της Μεσσήνης οδεύουν χορεύοντας προς την Κρεμάλα.

11:00 ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΑ-ΣΥΚΟΥΣ από τον ΙΜΠΡΑΪΜ ΠΑΣΑ, στην περιοχή της Κρεμάλας, από το ΘΕΜ «Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης».

11:30 ΚΡΕΜΑΣΜΑΤΑ &κέρασμα παραδοσιακής  φασολάδας από  το «Σύλλογο Γυναικών Μεσσήνης».

15:30ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ Κ’ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ VEGAS, στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης.

Δ.Ε. ΑΙΠΕΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ  08/02/2018

9:00 ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ με τσίκνισμα στη πλατεία της Λογγά. Διοργάνωση Τ.Κ. Λογγάς& Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου Λογγάς.

 ΚΥΡΙΑΚΗ 18/02/2018  

11:30ΠΑΡΕΛΑΣΗ αρμάτων στην πλατεία Αγίου Ανδρέα. Διοργάνωση Τ.Κ. Λογγάς σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο Αίπειας.

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/02/2018

11:00ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ στη πλατεία της Λογγά. Διοργάνωση Τ.Κ. Λογγά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αίπειας.

 Δ.Ε. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/02/2018

10:00ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝγια παιδιά-Δημοτικός Παιδικός ΣταθμόςΑνδρούσας.

Δ.Ε. ΙΘΩΜΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/02/2018

20:00ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ  ΧΟΡΟΣ, στο εστιατόριο “ΙΘΩΜΗ”, στην Αρχαία Μεσσήνη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Μαυρομματαίων «Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ».

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ