Ο Γιώργος Σαμπάνης διανύει πολύ δημιουργικά χρόνια επαγγελματικά ενώ στην προσωπική του ζωή φαίνεται πως στα 34 του χρόνια είναι πιο ώριμος και κατασταλαγμένος όσον αφορά στα θέλω του. Ο τραγουδιστής δηλώνει ερωτευμένος με τη ζωή και διαχωρίζει το «περνάω όμορφα» με μια κοπέλα από το «είμαι σε σχέση» μαζί της.

«Είναι πολύ διαφορετικό να είσαι με ένα κορίτσι και να περνάς όμορφα και πολύ διαφορετικό αυτή η κοπέλα να είναι κατάλληλη για να δημιουργήσει οικογένεια μαζί μου, με αυτή τη δουλειά που κάνω. Το επάγγελμά μου έχει κάποια αρνητικά για τους ανθρώπους που δεν είναι στο χώρο. Το βλέπουν βουνό, λένε ¨αυτός είναι τραγουδιστής που του την πέφτουν ,θα φύγει, ένας ενθουσιασμός είναι¨ και προκειμένου να μην πληγώσουν τους εαυτούς τους, απομακρύνονται», λέει ο Γιώργος Σαμπάνης στη Νίκη Κώτσου και στη Real Life.

Τελευταία σχέση που «χρέωσαν» στον τραγουδιστή ήταν με την χορεύτρια Έλενα Παπαγγέλη. Τι απαντά στα δημοσιεύματα; «Αν βγω με μια κοπέλα και κάποιοι κακοπροαίρετοι της βάλουν την ταμπέλα ότι είναι η σύντροφός μου , αυτό δε σημαίνει ότι ισχύει. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Αν βρω μια κοπέλα, θα τη βγάλω στο δρόμο να τη δείτε, πιθανότατα και στα σκαλιά της εκκλησίας», εξηγεί διαψεύδοντας με αυτό τον τρόπο την εν λόγω σχέση.

Εντύπωση προκαλεί και η άποψη που είχε, μέχρι πρότινος, ο Γιώργος Σαμπάνης για την έκθεση της προσωπικής του ζωής. «Παλιότερα νόμιζα πως ήταν χρέος μου να παρουσιάσω την προσωπική μου ζωή στους ανθρώπους για να μην φανώ ψεύτης. Νόμιζα ότι είμαι ψεύτης αν δεν λογοδοτήσω για τα προσωπικά μου. Αυτό όμως δεν ισχύει. Ως άντρας θέλω να προστατεύσω τον οποιοδήποτε άνθρωπο μπορεί να μην έχει όρεξη να μπει στη διαδικασία της δημοσιότητας», ανέφερε.

Όσο για το αν είναι ερωτευμένος αυτή την περίοδο ο τραγουδιστής, απαντά: «Εγώ είμαι ερωτευμένος με τη μουσική, με τη ζωή, με τη θάλασσα… είναι σαν να με ρωτάς αν μπορώ να ευτυχήσω. Είμαι μόνος μου. Η γυναίκα που θα παρουσιάσω είναι αυτή που θα παντρευτώ».

Τέλος, ο Γιώργος Σαμπάνης πρόσθεσε ότι αν και θέλει να κρατάει φιλικές σχέσεις με τις  πρώην κοπέλες του δεν το έχει καταφέρει με καμία.