Παντριφυλιακή γιορτή του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους

Ο Δήμος Τριφυλίας και η Δημοτική Ενότητα: Φιλιατρών θα εορτάσει αύριο με κάθε επισημότητα την καθιερωμένη παντριφυλιακή Εορτή του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού,  Πολιούχου της πόλεως των Φιλιατρών.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Σήμερα στις 6 μ.μ. Αφιξη Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου. Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος.
  • 9 μ.μ. – 3 π.μ. Ιερά Αγρυπνία.

ΑΥΡΙΟ

  • Στις 7 π.μ. Όρθρος. Η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
  • Στις 8.30 π.μ. Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.
  • Στις 9.30 π.μ. Παράταξη Φιλαρμονικών και Σχολείων προ του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου.
  • Στις 10.45 π.μ. Λιτάνευσις Ιεράς Εικόνος και Αγίων Λειψάνων του Αγίου σε κεντρικούς δρόμους της πόλεως. Δέηση θα ψαλεί στην κεντρική πλατεία. Τη λιτάνευση θα συνοδεύουν αντιπροσωπείες των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας, Φιλαρμονικές μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων της πόλης.

Η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Αγίων Λειψάνων του Αγίου και η Δέηση, θα πραγματοποιηθούν χοροστατούντος και προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κυρίλλου και συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού μας.

 

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ