Μπαίνει οριστικά το «λουκέτο» στο στρατόπεδο της Καλαμάτας!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜ. ΒΙΤΣΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Γ. ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ-Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑ

Ερμητικά έκλεισε και το τελευταίο παραθυράκι… ελπίδας, που είχε αφήσει σχεδόν ανοιχτό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα, διαμήνυε πως δεν είχε ληφθεί οριστική απόφαση για τα στρατόπεδα της χώρας!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, «πιστός» στις προηγούμενες δηλώσεις του, ήρθε να κλείσει… για τα καλά, την παραμικρή «χαραμάδα» αισιοδοξίας για τη μονάδα της Καλαμάτας, λέγοντας ξεκάθαρα, στους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, πως το στρατόπεδο, βάζει λουκέτο!  Η Γιώτα Κοζομπόλη και ο Πέτρος Κωνσταντινέας μάλιστα, μετά την ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό, προέβησαν σε γραπτή δήλωση, με την οποία ανακοίνωναν στους Μεσσήνιους, αυτό, το οποίο υποτίθεται πως δε θα συνέβαινε.

Η «ΑΠΛΗ» ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑ ΚΑΙ Η…  ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

img_2119

«Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργού προς τους βουλευτές, αλλάζει πλήρως ο τρόπος κατάταξης στο στρατό και απενεργοποιούνται τα κέντρα νεοσυλλέκτων σε όλη την Ελλάδα. Επομένως, απενεργοποιείται και το στρατόπεδο της Καλαμάτας, ως κέντρο νεοσυλλέκτων. Μετά την απενεργοποίηση των στρατοπέδων, τα στρατιωτικά οικήματα και οι στρατιωτικές λέσχες υπάγονται στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), ώστε με συγκεκριμένη διαδικασία, να αποδοθούν στη τοπική κοινωνία. Επομένως πρέπει άμεσα, με συντονισμένο και συντεταγμένο τρόπο να καταρτιστούν και να υποβληθούν προτάσεις για την όσο το δυνατό καλύτερη αξιοποίηση του στρατοπέδου Καλαμάτας», δήλωσαν οι δύο βουλευτές, οι οποίοι στάθηκαν και στην επόμενη μέρα, τονίζοντας πως σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ως… αντίμετρο, θα αναβαθμιστεί η 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος (ΠΕΑ).

Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ 120 ΠΕΑ ΚΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ…

«Παράλληλα,  ο υπουργός δήλωσε, ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αναβάθμισης της 120 ΠΕΑ, για την δημιουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεως, στην Καλαμάτα. Επίσης, προωθείται η δημιουργία Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ) και Ενόργανης Πτήσης. Η αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ με τις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε διεθνές επίπεδο, αναμένεται να φέρει όφελος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας 100.εκατ. στο βάθος 10ετίας. Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, θα αποφέρουν όφελος στην τοπική κοινωνία», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο βουλευτές, με τις αντιδράσεις έντονες. Μια από αυτές, ήρθε άμεσα, από τον πρώην υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Λαμπρόπουλο, ο οποίος κάνει λόγο για τεράστιο λάθος, τεκμηριώνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

LAMBROPOULOS G VOULEYTHS ND MESSHNIAS «Αυτοί, οι κυβερνητικοί, που μέχρι πρότινος το διέψευδαν, σήμερα το ανακοίνωσαν και μάλιστα, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Βάζουν λουκέτο στο Στρατόπεδό μας, που έχει γράψει ιστορία, σε όλους τους αγώνες του Έθνους για Ελευθερία, Ανεξαρτησία και Δημοκρατία.

Κλείνουν το Στρατόπεδό μας, που για πολλά χρόνια προσέφερε οικονομικά στην Καλαμάτα, αλλά και κάθε είδους βοήθεια σε δύσκολες στιγμές, όπως για παράδειγμα οι σεισμοί και οι φωτιές.

Η κυβέρνηση, κάνει μεγάλο λάθος διότι, αυτό που πάνε να αλλάξουν, εφαρμόστηκε πιλοτικά το 2006, για νεοσυλλέκτους που προήρχοντο μόνον από τα νησιά και τον Έβρο, αλλά απέτυχε και γι’ αυτόν τον λόγο και δεν επεκτάθηκε. Δεν θα υπάρξει κανένα οικονομικό όφελος, αντίθετα θα έχουν μεγάλη οικονομική επιβάρυνση οι οικογένειες των νεοσυλλέκτων αλλά και το υπουργείο», δηλώνει ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο οποίος δεν πιστεύει στην αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ.

ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ Η 120 ΠΕΑ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ;

«Εξακολουθούν να ψεύδονται και χρυσώνουν το χάπι, μιλώντας για δήθεν αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ, με την δημιουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων. Τους ερωτώ, με τι αεροπλάνα θα δημιουργήσουν τέτοιο Κέντρο; Ενώ γνωρίζουν την πραγματικότητα, ψεύδονται ξεδιάντροπα και μιλάνε για οικονομικό όφελος σε δέκα χρόνια από τώρα. Μιλάνε για δημιουργία σχολείου Θαλάσσιας Εκπαίδευσης, ενώ αυτό λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια μόνο στην Καλαμάτα.

Μήπως ψευδόμενοι ονειρεύονται, μετατροπή της βάσης και μεταφορά ξένων μαχητικών στην Καλαμάτα;», διερωτάται καταλήγοντας ο κ. Λαμπρόπουλος, με τον προβληματισμό του έντονο και τν ανάγκη να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις, επιτακτική.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ