Με φόντο τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ο σημερινός εορτασμός της Υπαπαντής στην Καλαμάτα!

Στραμμένα στην Καλαμάτα, είναι σήμερα όλων, τα βλέμματα, καθώς με αφορμή τον εορτασμό της πολιούχου Υπαπαντής του Σωτήρος, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, βρίσκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην πόλη, μετά την περιοδεία του στην Ηλεία, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Από τους πέντε αυτούς ισχυρούς πολιτικούς παράγοντες, μόνο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν κατάγεται από το νομό, με την παρουσία του εδώ, στην πατρίδα του Αντώνη Σαμαρά, να σηματοδοτεί πολλά, στο δρόμο της ενότητας του κόμματος.

Ξεχωριστές, αναμένονται οι δηλώσεις όλων, με το μήνυμα του Μεσσήνιου Προέδρου της Δημοκρατίας γύρω από τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ιδίως το Σκοπιανό, να είναι βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο. Τη Βουλή στις εκδηλώσεις, θα εκπροσωπήσει η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Αμανατίδη – Κοζομπόλη, ενώ θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης και πλήθος αυτοδιοικητικών, άλλων φορέων, εκπροσώπων Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας και πολύς κόσμος. Σύσσωμος φυσικά και ο Κλήρος, με πολλούς επίσης ιεράρχες να λαμπρύνουν με την παρουσία τους τον εορτασμό.

ΣΥΣΣΩΜΟΣ  Ο ΚΛΗΡΟΣ  ΚΑΙ 11 ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Μεταξύ άλλων, στη γενέτειρά του, δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται για τη μεγάλη γιορτή, ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος. Παρόντες επίσης, οι μητροπολίτες: Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος, Φθιώτιδος Νικόλαος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιος, Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνος, Πέτρας και Χερρονήσου  Γεράσιμος, Καρπενησίου Γεώργιος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος. Στις εκδηλώσεις προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, θα παραβρεθεί και ο επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης, Κωνσταντίνος Ψυχάρης σε δηλώσεις του, κάλεσε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, προκειμένου να λάβει τη χάρη και την ευλογία της Μεγαλόχαρης. «Την χάρη και την ευλογία αυτή επικαλούμεθα για την καθημερινότητά μας, για την πορεία της ζωής μας, για το μέλλον της πατρίδος μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ψυχάρης.

  Γ. Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ