Κοπή πίτας από τον δραστήριο Σύλλογο της Μάνης ΓΑΙΑ!

Πολυδιάστατη και συνεχής είναι η δραστηριότητα που αναπτύσσεται από τότε που δημιουργήθηκε η ΓΑΙΑ. Το 1998 ασχολούμενη με θέματα πολιτικής προστασίας όπως πυρόσβεση αστική και δασική, παροχή Α΄ βοηθειών, απεγκλωβισμό από οχήματα, σεισμικές καταστροφές κ.ά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η πλειοψηφία των εθελοντών είναι σπηλαιολόγοι με εξειδίκευση στην σπηλαιοδιάσωση και διάσωση σε φαράγγια, δράσεις για τις οποίες έχουν τον κατάλληλο άρτιο εξοπλισμό.

Η ΓΑΙΑ είναι πολιτιστικός, εξωραϊστικός, φυσιολατρικός σύλλογος που εδρεύει στη Δυτική Μάνη και βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών του. Αυτή η μεγάλη ομάδα ανθρώπων με διάθεση για ουσιαστική προσφορά πραγματοποίησε την Κυριακή στις εγκαταστάσεις της ΓΑΙΑ στον Αγιο Νικόλαος Δυτικής Μάνης, την καθιερωμένη κοπή πίτας, ενώ ακολούθησε γεύμα με εδέσματα, προσφορά από το ζαχαροπλαστείο Λιχουδιά και το κρεοπωλείο του Στέλιου Περδικέα.

Στους σύντομους αλλά ουσιαστικούς χαιρετισμούς τους, τόσο η πρόεδρος Χριστίνα Κώνσταντου όσο και ο διοικητής Κώστας Ξυδέας, επισήμαναν για άλλη μια φορά τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς ολοένα και περισσότερων πολιτών καθώς και για την ανάγκη να πλαισιωθούν οι δράσεις της ΓΑΙΑ και από νεότερα μέλη. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τον πολυτάλαντα άνθρωπο ορχήστρα Κωστή Σφέτσα που ενθουσίασε με τα τραγούδια του, ενώ κάποια στιγμή τραγούδησε με το γνώριμο εκφραστικό της τρόπο και η πρόεδρος της ΝΑΡΤΟΥΡΑ Βασιλική Κατέρη.

Πολυσήμαντη η δράση της ΓΑΙΑ και αξιέπαινη από κάθε άποψη, αξίζει κάθε στήριξη.

Θανάσης Παντές

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ