Θα ισοπεδώσουμε την Αθήνα για τον Γιαγτζόγλου. Ανάληψη ευθύνης για Ερμού και Αυγή

Ομάδα  κουκουλοφόρων προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα μαγαζιά της πρωτεύουσας, τα ξημερώματα.

Έσπασαν τζαμαρίες, βιτρίνες, καρέκλες και ό,τι υπήρχε μπροστά στα καταστήματα στην Ερμού στο ύψος της πλατείας Καπνικαρέας.

Στην περιοχή δεν υπήρχε παρά ένας άνδρας ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης που δεν μπορούσε να κάτι κάτι παραπάνω από το να ενημερώσει την Αστυνομία.

Την ανάληψη της ευθύνης ανέλαβαν αναρχικοί, σε ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα indymedia.gr “Επιτεθήκαμε χτες βράδυ στην καρδιά της μητρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα πιο κάτω από σταθερή σκοπια δυναμεων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διμοιρίας ΜΑΤ και σπασαμε διάφορα καταστήματα χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει για τον αιχμάλωτο σύντροφο μας απεργό πείνας και δίψας Κ.Γιαντζογλου και που θα ισοπεδώσει την πόλη όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλου. ΌΛΑ Η ΤΊΠΟΤΑ. ΘΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΕΦΙΆΛΤΗΣ ΣΑΣ Αναρχικοί -ες”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση:

επιτεθήκαμε χτες βράδυ στην καρδιά της μητρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα πιο κάτω από σταθερή σκοπια δυναμεων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διμοιρίας ΜΑΤ και σπασαμε διάφορα καταστήματα χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει για τον αιχμάλωτο σύντροφο μας απεργό πείνας και δίψας Κ.Γιαντζογλου και που θα ισοπεδώσει την πόλη όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλου.

ΌΛΑ Η ΤΊΠΟΤΑ

ΘΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΕΦΙΆΛΤΗΣ ΣΑΣ

Αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από την αστυνομία, η οποία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Κατάληψη πραγματοποιούν αναρχικοί στα γραφεία της εφημερίδας “Η Αυγή”, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για αποστολή τρομοδεμάτων.

Ο ίδιος βρίσκεται στην όγδοη ημέρα απεργίας πείνας και τέταρτη δίψας με αίτημα την άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές Λάρισας.

“Η απαγωγή του συντρόφου από δυνάμεις των ΕΚΑΜ από τον Κορυδαλλό, όπου βρισκόταν για δικαστικούς λόγους, εξώθησε τους κρατούμενους σε εξέγερση. Αποτέλεσμα ήταν η προφορική δέσμευση του εκπροσώπου του υπουργείου Δικαιοσύνης Δουλάμη που βρέθηκε εκεί μετά από απαίτηση των εξεγερμένων κρατουμένων, ότι το αίτημα για μεταγωγή θα εξεταστεί τη Δευτέρα κατά προτεραιότητα από την ΚΕΜ” αναφέρουν οι καταληψίες.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι “από τη Δευτέρα είναι σαφές ότι υπάρχει μια καθυστέρηση με σκοπό την εξόντωση του συντρόφου. Υπεύθυνος για την καθυστέρηση αυτή είναι ο Ευτύχιος Φυτράκης, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για τη σύγκληση του συμβουλίου της ΚΕΜ, που θα εξετάσει το αίτημα. Απαιτούμε την άμεση μεταγωγή του συντρόφου στις φυλακές του Κορυδαλλού”.

Παράλληλα, ομάδα κουκουλοφόρων που εξήλθε αιφνιδιαστικά από τον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκλεισε το ρεύμα κυκλοφορίας προς το κέντρο τοποθετώντας κάδους, έβαλε φωτιά σε έναν από αυτούς και πέταξε φέιγ βολάν υπέρ του αναρχικού φυλακισμένου απεργού πείνας.

Τη μεταγωγή του Κώστα Γιαγτζόγλου «βλέπουν» και πίσω από την επίθεση σε τουλάχιστον 11 καταστήματα της οδού Ερμού στο κέντρο της Αθήνας στελέχη της Αντιτρομοκρατικής. Η ομάδα των κουκουλοφόρων προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα καταστήματα του κέντρου τα ξημερώματα.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη και για την επίθεση στο ΑΤ Καισαριανής και πάλι για τον «απεργό πείνας – δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου», τον 29χρονο του οποίου η μεταγωγή από τον Κορυδαλλό στις φυλακές της Λάρισας πυροδότησε κύμα αντιδράσεων από μερίδα αναρχικών.

Μια ημέρα αργότερα κρεμάστηκε πανό αλληλεγγύης για τον Γιαγτζόγλου έξω απο το κτίριο της σχολής Ιστορίας-Εθνολογίας που βρίσκεται απέναντι από την Περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Κομοτηνή, ενώ πανό αλληλεγγύης αναρτήθηκε και στη γέφυρα Κοκκινοπούλου στου Ζωγράφου.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ