Από τον Κώστα Λεφάκη 

Η έκλειψη του Ήλιου στον Υδροχόο στις 15 είναι η κύρια αιτία της αναστάτωσης που βιώνουν οι περισσότεροι από εμάς. Διορθωτικές κινήσεις απαιτούνται σε όλους τους τομείς, καθώς προκύπτουν και μεγάλα κοινωνικά γεγονότα σε παγκόσμια κλίμακα.

Κριός

Η έκλειψη σάς στοιχίζει κάποιες συμμαχίες ή συνεργασίες. Ελαττώστε ταχύτητα στις προσδοκίες σας, αν δεν θέλετε να υποστείτε μεγαλύτερες απώλειες, οι οποίες θα είναι δύσκολο να αναπληρωθούν αργότερα. Φροντίστε να διαχειριστείτε σωστά τα οικονομικά σας και μην παρασύρεστε σε αισιόδοξες εκτιμήσεις οι οποίες δεν ευσταθούν. Συναντήσεις και μετακινήσεις αναβάλλονται ή δεν αποδίδουν!

TIP Δείξτε υπομονή και μην πτοείστε από τις καθυστερήσεις.

Ταύρος

Η επιμονή σας σε θέματα τάξης και κανόνων ή καθιερωμένων συνηθειών σάς αναγκάζει να τραβήξετε πιο πολύ το σχοινί σε ευαίσθητες ισορροπίες. Η έκλειψη του Ήλιου στον Υδροχόο κρύβει εκπλήξεις και δεν πρέπει να θεωρείτε τίποτα δεδομένο, έστω και αν έχει δοκιμαστεί πολλές φορές στο παρελθόν. Όταν ραγίσει το γυαλί, δύσκολα ξανακολλάει!

TIP Μην αγνοείτε τον παράγοντα «τύχη» στην εξέλιξη των σχεδίων σας.

Δίδυμοι

Η διάθεσή σας επηρεάζεται από το περιβάλλον και από τις διαρκείς προσπάθειές σας για βελτίωση της καθημερινότητάς σας. Η έκλειψη του Ήλιου στον Υδροχόο σάς αφήνει ακάλυπτους στις προσδοκίες σας και σας προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό. Προσοχή στα αισθηματικά σας, για να μη δημιουργηθούν ασύμφορες παρεξηγήσεις.

TIP Μην προτρέχετε να βγάλετε συμπεράσματα.

Καρκίνος

Η οικογένεια θα σας απασχολήσει και θα σας αναγκάσει να αλλάξετε το πρόγραμμά σας. Η έκλειψη του Ήλιου στον Υδροχόο τονίζει τις ευαισθησίες σας και σας δείχνει τις κόκκινες γραμμές σας. Παρ’ όλα αυτά, ένα οικονομικό σχέδιο επιστρέφει στο μυαλό σας και θα προσπαθήσετε να το οργανώσετε καλύτερα και αποτελεσματικά.

TIP Δείξτε έμπρακτα τη συμπαράστασή σας σε αγαπημένα πρόσωπα.

Λέων

Η έκλειψη του Ήλιου στον άξονά σας με τον Υδροχόο είναι ένα ψηλό σκαλοπάτι, που δεν μπορείτε να αποφασίσετε αν πρέπει να το ανεβείτε ή να το κατεβείτε. Όποια απόφαση και να πάρετε, θα έχει κόστος, γι’ αυτό φροντίστε να δείτε την εικόνα σας στο μέλλον. Ή θα αποστασιοποιηθείτε ή θα συνεχίσετε να επωμίζεστε βάρη τα οποία δεν σας αφήνουν να σταθείτε στο ύψος σας.

TIP Ξεκουράστε το μυαλό σας με χαλαρές δραστηριότητες και ευχάριστες συναναστροφές.

Παρθένος

Δικαιώνεστε στις επιλογές και στις επιφυλάξεις σας, αλλά δεν υπάρχει κανείς να σας χειροκροτήσει. Φροντίστε να καλλιεργήσετε σχέσεις, να ακούσετε σε βάθος και να μην κρατάτε επικριτική στάση σε όσα δεν εγκρίνετε. Η έκλειψη της Πέμπτης σάς επηρεάζει βαθύτερα από όσο νομίζετε κι αυτό το διακρίνουν καλύτερα τα άτομα του περιβάλλοντός σας.

TIP Περιποιηθείτε εκείνους που αγαπάτε με το δικό σας ξεχωριστό τρόπο.

Ζυγός

Η ηλιακή έκλειψη της Πέμπτης στον Υδροχόο σάς θέλει ευέλικτους στις σχέσεις σας και δυνατούς στον ψυχισμό σας. Βρείτε ένα ασφαλές μέρος όπου θα προφυλάξετε τα αισθήματά σας, μέχρι τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν σύντομα. Επίσης, να μάθετε να είστε υπομονετικοί και να μην πιστεύετε ότι διαθέτετε τις λύσεις για το καθετί, γιατί αυτή σας η στάση σάς εξαντλεί και, αντί για χαμόγελο, σας παίρνει το παράπονο.

TIP Συνεχίστε τις προσπάθειες για την ευόδωση των σχεδίων σας χωρίς να κάμπτεστε από τις δυσκολίες.

Σκορπιός

Είστε σε ένα μεταβατικό στάδιο καθώς διακρίνεται μια επιβράδυνση των εξελίξεων στα επαγγελματικά και οικονομικά σας. Είναι αναγκαίο να προσαρμοστείτε στα δεδομένα, αλλά μην εγκαταλείψετε τις προσπάθειές σας. Η έκλειψη του Ήλιου στον Υδροχόο επηρεάζει το περιβάλλον σας και θα είναι δύσκολη η συνεννόηση με τους ανθρώπους του.

TIP Να είστε προσεκτικοί σε θέματα νομικής φύσης.

Τοξότης

Είστε παντός καιρού και θα λειτουργήσετε πυροσβεστικά σε πολλές καταστάσεις. Ναι, το τηλέφωνό σας θα πάρει φωτιά και θα χρειαστεί να τρέξετε παντού. Βλέπετε, η έκλειψη του Ήλιου στον Υδροχόο φοβίζει εκείνους οι οποίοι τόλμησαν παραπάνω από τις δυνάμεις τους ή δεν ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους για να φτάσουν στο στόχο τους. Όταν όμως ξαναβγεί ο Ήλιος, θα σβήσει τις ταλαιπωρίες σας και θα φωτίσει και πάλι το δρόμο σας.

TIP Βρείτε χρόνο για πνευματική και σωματική ξεκούραση.

Αιγόκερως

Η έκλειψη του Ήλιου στον Υδροχόο την Πέμπτη έχει παραπλανητικό χαρακτήρα και θα επηρεάσει τις σταθερές σας. Κάποιοι άνθρωποι του περιβάλλοντός σας θα σας ενοχλήσουν με τη συμπεριφορά και την επιπολαιότητά τους. Αποφύγετε να σπαταλήσετε ενέργεια εκεί που δεν έχει νόημα και κρατήστε για τον εαυτό σας τις σκέψεις και τις ιδέες σας.

TIP Προσοχή στην εργασία και στη χρήση της τεχνολογίας.

Υδροχόος

Είστε οι άμεσα εκτιθέμενοι στην έκλειψη του Ήλιου την Πέμπτη. Συμβαίνει στο ζώδιό σας και έχετε κάθε λόγο να είστε επιφυλακτικοί και προσεκτικοί. Οι πιο ευέλικτοι από εσάς θα μπορέσετε να προσαρμοστείτε στις καταστάσεις και να περισώσετε τα κεκτημένα σας. Τα πάντα είναι θέμα επιλογών, γι’ αυτό φροντίστε να μην επιμένετε εκεί όπου διακρίνετε ότι οι καταστάσεις είναι πιο στέρεες από τα όπλα σας.

TIP Βασιστείτε στη διπλωματία για να λύσετε εστίες έντασης στον εργασιακό τομέα.

Ιχθύες

Δυσκολεύεστε να αποκοπείτε από το παρελθόν και η έκλειψη του Ήλιου στον Υδροχόο το ξαναφέρνει στο παρόν. Όσο δεν παίρνετε οριστικές αποφάσεις, όσο δεν εμπιστεύεστε την αξία σας και όσο δεν αλλάζετε κατεύθυνση, το παρελθόν αυτό θα σας ταλαιπωρεί. Φροντίστε τις ανάγκες σας, περιποιηθείτε τον εαυτό σας και θα δείτε ότι όλα ήταν πιο εύκολα από όσο νομίζατε.

TIP Είναι προτιμότερο να αναβάλετε εσείς μια οικονομική συμφωνία που δεν σας εξυπηρετεί.