Επιτροπή Αδέσποτων Ζώων του Δήμου: Σύγχρονη μονάδα προσωρινής παραμονής και φροντίδας αδέσποτων στην Καλαμάτα

Πραγματοποιήθηκε χθες στις 2 μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου,  σύσκεψη της 5μελούς Επιτροπής αδέσποτων υπό την προεδρία του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Φάβα.

Στην 5μελή επιτροπή συμμετέχουν ο κτηνίατρος κ Μπαξιβανάκης ως αντιπρόεδρος, ο διευθυντής της υπηρεσίας Πρασίνου κ Λιοντήρης , οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων , και ο ιδιώτης εκπαιδευτής τετράποδων κ Τσικούρης. Την σύσκεψη παρακολούθησε και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας Τασούλα Φοίφα.

Ήταν η 1η συνεδρίαση του 2018 και συζητήθηκαν πολλά θέματα που έχουν να κάνουν με τα άτυχα τετράποδα που συνήθως εγκαταλείπουν κάποιοι άνθρωποι που δεν μπορούν να σκεφτούν το κακό που κάνουν σε άλλους ανθρώπους.  Ο πρόεδρος της Επιτροπής  ανέφερε ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έρθει επικυρωμένο από το δημοτικό συμβούλιο το πρόγραμμα για τον νέο διαγωνισμό περισυλλογής   και τη χορήγηση τροφής σε πολλά αδέσποτα.

Ανέφερε ότι θα επεξεργαστούν ένα παλιό έντυπο του Κυνοφιλικού  Ομίλου Μεσσηνίας που έχει σχέση με τα τετράποδα.  Θα ζητηθούν προσφορές για την κατασκευή και τοποθέτηση  4-5 παγίδων για τον εντοπισμό και την σύλληψη των επικινδύνων σκυλιών σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας και των δημοτικών διαμερισμάτων που θα εποπτεύονται  καθημερινά από ειδικευμένο προσωπικό.  Επίσης ανέφερε ότι βρίσκεται  υπό έρευνα κατάλληλος χώρος  για να δημιουργηθεί από τον Δήμο  μία σύγχρονη μονάδα προσωρινής παραμονής και ιατροφαρμακευτικής φροντίδας  των αδέσποτων.

Ν.Τ.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ